דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדת בצק פריך

מתכון לרולדת עוגיות בצק פריך

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 15

חומרים:

לבצק:

1/4 3 כוסות קמח תופח שופרסל

200 גרם חמאה הולנדית שופרסל קרה

4 כפות סוכר שופרסל

כפית קליפת לימון מגוררת

רבע כוס חלב שופרסל

 

למלית:

שקית שקדים קלופים טבעי שופרסל טחונים דק

1 כפית קינמון שופרסל

1 קופסה קונפיטורת שזיפים שופרסל

1 שקית קוקוס שופרסל

חבילת משמש מיובש

מארז שופרסל חבילת חמוציות שופרסל

 

לציפוי:

אבקת סוכר שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את השקדים הטחונים והקינמון.
  2. במיקסר עם וו גיטרה או ידנית מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד - לשים לב לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד פריכות.
  3. עוטפים את הבצק ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
  4. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בעובי של חצי ס"מ.
  5. מורחים ריבה ומפזרים מעט קוקוס, שקדים טחונים, כוס משמשים מיובשים וכוס חמוציות מיובשות ומגלגלים לרולדה.
  6. מהדקים את הקצוות ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, חוזרים על הפעולה - מתקבלות 3 רולדות.
  7. בסכין חדה פורסים את הרולדה בתבנית- ללא רווחים ומכניסים לתנור.
  8. אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר האפייה עוברים על החתכים בשנית עם סכין ומפזרים אבקת סוכר.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס