מתכון וידאו למאפה רוגלך חגיגי עם תפוחים לראש השנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רוגלך חגיגיים עם תפוחים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה רוגלך חגיגי עם תפוחים לראש השנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 25

אביזרים:

  • קערת ערבוב
  • מיקסר עם וו לישה
  • מערוך
  • תבנית אפייה
  • גלגלת של פיצה

 

מצרכים:

לבצק:

  • 3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 1 כפית אבקת אפייה שופרסל
  • 1/2 כוס סוכר לבן שופרסל
  • 200 גרם חמאה - רכה
  • 1/4 כוס חלב שופרסל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

למלית:

  • 4 תפוחים - חתוכים לקוביות קטנות מאוד
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח שקדים
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה שופרסל
  • 1/2 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל

לציפוי:

  • 1 שקית אבקת סוכר שופרסל

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים ידנית (או בעזרת מיקסר עם וו לישה) את הבצק הפריך עד לקבלת בצק מגובש.
  2. מעבירים את הבצק למקרר למשך כ-10 דקות.

למלית:

  1. במחבת מניחים את החמאה עם התפוחים, מערבבים ומבשלים במשך כ-4 דקות.
  2. מוסיפים את הסוכר החום והקינמון, מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את קמח השקדים, מערבבים ומצננים.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עגול.
  5. בעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים את הבצק למשולשים.
  6. מניחים בחלקו הרחב של כל משולש מעט ממלית התפוחים ומגלגלים לכדי רוגלך.
  7. על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הרוגלכים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות.
  8. לאחר האפייה מצננים, מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס