דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרם חציל - מנת הדגל של עומר מילר

מתכון לקרם חצילים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 10-8

אביזרים:

מעבד מזון / בלנדר

תבנית אפייה

 

מצרכים:

2 חצילים גדולים

1 כף לאבנה (מומלץ להשתמש בלאבנת עזים)

3 שיני שום שופרסל

1 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

להגשה:

1 כף סילאן טבעי פרימיום לחיץ שופרסל

1/4 כוס צנוברים קלופים שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית אפייה מניחים את החצילים וקולים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-30 דקות.
  2. קולפים את החצילים הקלויים.
  3. במעבד המזון מניחים את החצילים הקלויים והקלופים עם שיני השום והלאבנה וטוחנים.
  4. תוך כדי טחינה מוסיפים באיטיות את שמן הזית.
  5. ממשיכים לטחון עד קבלת קרם אחיד.
  6. מתבלים במלח ובפלפל השחור.

להגשה:

  1. מעבירים את הקרם לצלחת, מזלפים מעל את הסילאן ומפזרים את הצנוברים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס