דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרם ברולה קלאסי

מתכון למתכון לקרם ברולה קלאסי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 5-4

אביזרים:

סיר קטן

מטרפה ידנית

כוס מדידה גדולה

כלי חרס אישיים לאפיית סופלה / ברולה

ברנר אם אין משתמשים בגריל התנור

תבנית אפייה

 

מצרכים:

5 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד

1/2 כוס סוכר שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

4 כפות חלב שופרסל

מים – למילוי 3/4 מתבנית האפייה

 

לציפוי:

1/4 כוס סוכר דמררה שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים את השמנת עם תמצית הוניל והחלב ומביאים לידי רתיחה.
  2. בקערה מניחים את החלמונים והסוכר הלבן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. בזהירות מעבירים את תערובת השמנת, הוניל והחלב החמה לתוך קערת החלמונים, תוך כדי ערבוב תמידי.
  4. מעבירים את התערובת לכוס מדידה גדולה ומוזגים לכלי החרס האישיים.
  5. מניחים את כלי החרס האישיים בתבנית מלאה במים (עד לשלושת רבעי מגובה כלי החרס).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהמסה רוטטת.
  7. מצננים במשך 30 דקות במקרר.
  8. מפזרים סוכר חום, מקרמלים בעזרת ברנר ומגישים.

 

* טיפ: ניתן לקרמל גם בתנור – מפזרים את הסוכר החום ומכניסים לתנור על מצב גריל בחום של 220 מעלות למשך 5 דקות או עד קרמול הסוכר.

 

בתאבון!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.