דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קריספי קובה תרד

מתכון לקובה סולת עם תרד בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 15

אביזרים:

נייר אפייה

תבנית

מחבת

 

מצרכים:

לבצק:

4 תפוחי אדמה

1/2 כוס סולת חיטה שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

למלית:

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 בצל גדול - קצוץ

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל

1 כוס פירורי לחם מוזהבים שופרסל

תרסיס שמן זית כתית שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית מניחים נייר אפייה ומרססים בעזרת תרסיס השמן.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לריכוך ומרסקים אותם.
  3. בקערה מניחים את תפוחי האדמה המרוסקים עם הסולת, המלח והפלפל ומערבבים לכדי יצירת בצק אחיד.
  4. במחבת מניחים את שמן הזית עם הבצל הקצוץ ומטגנים עד לריכוך.
  5. מוסיפים למחבת את תרד והתבלינים ומטגנים במשך כ-5 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך ומאבד ומנפחו.
  6. מסירים את המחבת מן האש ומניחים עד להצטננות מוחלטת.
  7. נוטלים כף גדושה מן הבצק ומשטחים בעזרת כף היד.
  8. במרכז כל עלה בצק מניחים מעט מן המלית, סוגרים סביבה את הבצק ומעצבים לכדי קציצה שטוחה.
  9. בקערה טורפים את הביצה, טובלים את הקציצות בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
  10. מניחים את הקציצות בתבנית המרופדת נייר אפייה משומן ומרססים בעזרת תרסיס השמן.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות או עד להזהבה.

טיפ הגשה: מומלץ להגיש לצד יוגורט מתובל במעט שמיר קצוץ.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס