דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרואסון גבינה

קרואסון גבינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 40

אביזרים:

קערה

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

לקרואסון:

1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)

100 גרם גבינה פרמז'ן 27% שופרסל - מגוררת

100 גרם גבינת קשקבל - מגוררת

200 גרם חמאה - מומסת

3 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל - שטוחה

1 שקית אבקת אפייה שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל  

1 שקית שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

לקרואסון:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקרואסון ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. על משטח מקומח (לפי הצורך) מרדדים את הבצק.
  3. חותכים את הבצק למשולשים קטנים.
  4. מגלגלים כל משולש מן הצד הרחב לכדי יצירת קרואסונים קטנים.
  5. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הקרואסונים.

לציפוי:

  1. בקערה טורפים את הביצה.
  2. מברישים את הקרואסונים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
  3. מעבירים לתנור אופים בחום של 180-200 מעלות במשך כחצי שעה (או עד שהקרואסונים משחימים).

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.