דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות עוף עם טוויסט של אדוני

מתכון לקציצות עוף,קוסקוס וטרשי של אדוני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

מחבת

קערות עמוקות

צלחת הגשה רחבה

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

לקציצות:

500 גרם סטייק פרגית טרי שופרסל - טחון

1 בצל לבן - קצוץ דק

2 גזרים - מגוררים

2 גבעולי סלרי שופרסל - קצוצים דק

1/2 צרור פטרוזיליה שופרסל - קצוצה דק

1/2 צרור כוסברה שופרסל - קצוצה דק

1 כפית קינמון טחון שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

1 כף גרעיני כוסברה - כתושים גס

1/2 כוס בורגול שופרסל

1 ביצה שופרסל

1 כפית סודה לשתייה שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לטיגון:

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

לקוסקוס:

1 שקית קוסקוס שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כוס מים - רותחים

 

לטרשי:

2 כוסות דלעת

1 כוס חציל

3 כפות פלפל צ'ומה ד"ר שקשוקה שופרסל

2 שיני שום שופרסל - כתושות

1 כפית כמון טחון שופרסל

1 כפית פפריקה מתוקה שופרסל

1/2 פלפל צ'ילי אדום - קצוץ דק

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

1/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/2 צרור כוסברה שופרסל -  קצוץ דק

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

אופן ההכנה:

לקציצות:

  1. בקערה מניחים את הבורגול במים פושרים ומשרים במשך כשעה.
  2. לאחר שעה סוחטים היטב את הבורגול.
  3. בקערה מניחים את הפרגית הטחונה עם הבצל, הגזרים, הסלרי, הפטרוזיליה, הכוסברה, הקינמון, הבהרט, גרעיני הכוסברה, הבורגול המושרה, הסודה לשתייה, הביצה, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומעבירים למקרר למשך כשעה.
  4. לאחר כשעה, משמנים את הידיים ויוצרים כדורים מן התערובת שאותם מעצבים לכדי קציצות פחוסות.
  5. במחבת מחממים את שמן הזית, מניחים את הקציצות, מטגנים משני הצדדים במשך כ-2 דקות, עד להזהבה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכניסים את התבנית לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות למשך כ-8 דקות.

 

לקוסקוס:

  1. בקערה מניחים את הקוסקוס עם חצי כפית המלח והמים הרותחים ומערבבים.
  2. מבשלים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן.

 

לטרשי:

  1. חוצים דלעת לשניים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  2. חותכים לפרוסות את החציל ומוסיפים לתבנית האפייה.
  3. מעבירים את תבנית האפייה לתנור בחום של 180 מעלות.
  4. לאחר 40 דקות מוציאים את פרוסות החצילים ואת הדלעת משאירים בתנור למשך 50 דקות נוספות.
  5. לאחר האפייה מרסקים את הדלעת.
  6. בקערה מניחים את הדלעת המרוסקת, פרוסות החציל הקלויות, פלפל הצ'ומה, שיני השום, הכמון, הפפריקה, פלפל הצ'ילי, מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה, שמן הקנולה, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
  7. מסדרים בצלחת את הקוסקוס ומעל מניחים את קציצות העוף ומעליהן מפזרים את הטרשי.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס