קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

תמונה גרסת הדפסה

קציצות טבעוניות ברוטב עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

מעבד מזון

סיר שטוח

תבנית אפייה

קערת ערבוב

 

מצרכים:

לקציצות:

1 חבילת טופו בתוספת סידן גרין שופרסל - סחוט מנוזלים

1 בצל גדול - מגורר וסחוט מנוזלים

1 כפית שום גבישי במיכל שופרסל

1/2 כוס מיקס בסגנון איטלקי פרש שופרסל- קצוץ

1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

1/4 כוס פירורי לחם ללא גלוטן גרין שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

 

לאפייה:

1 מיכל תרסיס שמן זית כתית שופרסל

 

לרוטב:

1/2 כוס מיקס בסגנון איטלקי פרש שופרסל

1 פלפל חריף ירוק - חצוי לאורכו

1 קופסת עגבניות חתוכות אורגניות גרין שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

6 שיני שום שופרסל - פרוסות

1 כף רסק עגבניות אורגני גרין שופרסל

5 כפות שמן זית אורגני כתית מעולה גרין שופרסל

1 בצל גדול - קצוץ

1 גמבה אדומה - חתוכה לרצועות דקות

2 כוסות מים

 

להגשה:

1+1/2 כוסות אורז בסמטי מלא אורגני גרין שופרסל

3 כוסות מים רותחים

3 כפות שמן זית אורגני כתית מעולה גרין שופרסל

3 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

לקציצות:

  1. במעבד מזון מניחים את הטופו וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות כולל הטופו הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת יבשה מעט ניתן להוסיף 3 כפות מים).
  3. יוצרים מן התערובת קציצות.
  4. על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מניחים את הקציצות ומרססים בתרסיס שמן הזית.
  5. מעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

 לרוטב:

  1. בסיר רחב מניחים את שמן הזית עם הבצל, שיני השום, הגמבה והפלפל החריף ומערבבים במשך כ-3 דקות.
  2. לאחר 3 דקות מוסיפים את העגבניות החתוכות, המיקס האיטלקי הקצוץ ורסק העגבניות.
  3. מתבלים עם המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לידי רתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומסדרים את הקציצות האפויות בסיר.
  6. מכסים את הקציצות ברוטב בעדינות ומבשלים במשך כ-20 דקות על אש נמוכה בכיסוי חלקי.

להגשה:

  1. בסיר עמוק מניחים את שמן הזית עם האורז והמלח.
  2. מערבבים במשך כ-2 דקות ומוסיפים את המים הרותחים ואת הטימין.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות בכיסוי מלא.
  4. מגישים כתוספת לצד הקציצות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס