

קציצות בשר מטוגנות בציפוי סולת
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 5-6
אביזרים:
- סיר סוטאז'
- מחבת לטיגון
- מעבד מזון
מצרכים:
לקציצות:
- 500 גרם בשר צוואר טחון אנגוס שופרסל
- 80 גרם שומן כבש - קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
- 1 בצל - קצוץ
- 3 כפות פירורי לחם מוזהבים שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1/2 כף ראס אל חנות
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
לטיגון הקציצות:
- 1 כוס סולת חיטה שופרסל
- 2 ביצים שופרסל - טרופות
- 1/2 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 2 כפות אריסה
- 4 שיני שום שופרסל - פרוסות
- 1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל
- 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1/2 כף כורכום טחון במיכל שופרסל
- 1 כוס עלי מנגולד - חלוטים וקצוצים
- 1 כף לימון כבוש
- 1 כוס מים
לרוטב הירוק- לטחון הכל במעבד מזון:
- 1 כוס כוסברה שופרסל
- 1/2 כוס שומר - קצוץ
- 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית צ'ילי גרוס במיכל שופרסל
להגשה:
- 1 פוקאצ'ה / פיתה פרנה / לחם שטוח
אופן ההכנה:
לקציצות:
- בקערה מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה.
- מן המסה יוצרים קציצות שטוחות.
- טובלים כל קציצה בביצה הטרופה ואז בסולת.
לטיגון הקציצות:
במחבת מניחים את שמן הקנולה ואת הקציצות ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה (כ-2 דקות).
לרוטב:
- בסיר סוטאז' מניחים את רבע כוס שמן הקנולה, עלי המנגולד, שיני השום, הכמון, הכורכום, המלח והאריסה, מערבבים במשך כ- 2 דקות ומוסיפים את הלימון הכבוש ואת כוס המים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים לרוטב את הקציצות, מבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה .
לרוטב הירוק:
- בעזרת מעבד מזון, טוחנים יחדיו את מרכיבי הרוטב.
- מגישים על פוקאצ'ה את הקציצות ברוטב והרוטב החריף בצד.