דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות דגים ברוטב עגבניות

תמונה גרסת הדפסה

קציצות דגים ברוטב עגבניות של אידי ישראלוביץ'

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 25 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

  • סיר סוטאז'
  • מעבד מזון
  • קערת ערבוב

 

מצרכים:

לקציצות:

  • 4 חבילות פילה דג באס טרי שופרסל (1 קילוגרם) 
  • 1 כף כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
  • 3 כפות פירורי לחם מוזהבים שופרסל
  • 1/2 כף פפריקה חריפה במיכל שופרסל
  • 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 שן שום שופרסל - כתושה
  • 1 כף בצל סגול - קצוץ
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לרוטב עגבניות:

  • 1/4 כוס קוביות עגבניות במיץ עגבניות שופרסל
  • 1 חציל - חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום שופרסל - קצוצה
  • 1 בצל לבן - קצוץ
  • 1 כף כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
  • 1 כפית אריסה חריפה או מתוקה
  • 1 כוס ציר דגים / ציר ירקות
  • 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 פלפל אדום חריף יבש
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1/2 כף פפריקה חריפה במיכל שופרסל

להגשה:

  • לחם טרי או חלה

 

אופן ההכנה:

לקציצות:

  1. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הקציצות וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת למקרר למשך כ-30 דקות.

 

לרוטב העגבניות:

  1. בסיר הסוטאז' מניחים 4 כפות שמן זית עם הבצל הקצוץ ושן השום ומטגנים במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות החציל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את קוביות העגבניות, האריסה, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה החריפה והפלפל האדום היבש ומערבבים.
  4. מוסיפים את ציר הדגים ומערבבים.
  5. מתערובת הדגים יוצרים קציצות ומוסיפים לסיר הרוטב.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עם המכסה.
  7. מגישים לצד לחם טרי או חלה.

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס