דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות בשר וקינואה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות בשר עם קינואה מטוגנות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

חומרים:

1 כוס קינואה שופרסל

400 גרם בשר טחון אנגוס שופרסל

חופן גבעולי פטרוזיליה קצוצים

2 כפות קמח שופרסל

1 ביצה שמן זית שופרסל

מלח שופרסל

פלפל שחור גרוס שופרסל

 

 להגשה:

 טחינה שופרסל

 

 אופן ההכנה:

 שמים את הקינואה יחד עם כוס וחצי מים רותחים בסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. מכבים ומשהים 15 דקות.

  1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הביצה, 3/4 כוס מהקינואה המבושלת (את השאר שומרים לכל מתכון אחר), הקמח ומלח ופלפל. לשים מעט לקבלת תערובת קציצות אחידה. אם יש זמן, מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  2. מחממים שמן במחבת. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים בנגלות, 2-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
  3. מוציאים לנייר סופג ומגישים, ביחד עם ירקות וטחינה ביתית.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.