

מתכון לקציצות בשר ברוטב במיה
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 6
מצרכים:
- 1 קילו צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל - טחון
- 1 ביצה שופרסל
- 3 כפות קמח מצה (ניתן להחליף בקוואקר או פירורי לחם ביחס שווה)
- 1 כף בהרט שופרסל
- 1 כף שום גבישי שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה שופרסל
לרוטב:
- 1 שקית במיה קפואה שופרסל
- 5 שיני שום שופרסל - פרוסות
- 1 בצל - חתוך לרצועות
- 2 כפות רסק עגבניות שופרסל
- 1 כף בהרט שופרסל
- 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 3 כוסות מים
- 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הבשר עם כל מרכיבי הקציצות עד ליצירת מסה אחידה.
- בסיר סוטאז' מניחים שמן קנולה ואת שיני השום.
- מוסיפים את הבמיה ומטגנים במשך כ-6 דקות.
- מוסיפים את הבצל, התבלינים, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש.
- יוצרים קציצות ממסת הבשר ומניחים בסיר עם הרוטב.
- מערבבים בזהירות ומבשלים במשך 25 דקות בכיסוי חלקי.
בתאבון!