דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות בשר ובמיה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות בשר ברוטב במיה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

1 קילו צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל - טחון

1 ביצה שופרסל

3 כפות קמח מצה

1 כף בהרט שופרסל

1 כף שום גבישי שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה שופרסל

 

לרוטב:

1 שקית במיה קפואה שופרסל

5 שיני שום שופרסל - פרוסות

1 בצל - חתוך לרצועות

2 כפות רסק עגבניות שופרסל

1 כף בהרט שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

3 כוסות מים

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את הבשר עם כל מרכיבי הקציצות עד ליצירת מסה אחידה.
  2. בסיר סוטאז' מניחים שמן קנולה ואת שיני השום.
  3. מוסיפים את הבמיה ומטגנים במשך כ-6 דקות.
  4. מוסיפים את הבצל, התבלינים, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש.
  6. יוצרים קציצות ממסת הבשר ומניחים בסיר עם הרוטב.
  7. מערבבים בזהירות ומבשלים במשך 25 דקות בכיסוי חלקי.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.