מתכון לקציצות בקר עם ארטישוק ירושלמי ואפונה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות בקר עם ארטישוק ירושלמי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות בקר עם ארטישוק ירושלמי ואפונה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6-8

אביזרים:

  • סוטאז' גדול
  • קערה

 

מצרכים:

לקציצות:

  • 1 קילו בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל – טחון
  • 1 בצל - קצוץ
  • 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 3 שיני שום שופרסל - קצוצות דק
  • 1 כף בהרט שופרסל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה שופרסל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כפית שטוחה מלח שולחן דק שופרסל
  • 1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 1 לחמנייה 

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 2 בצלים - חתוכים לרצועות
  • 1 כפית כורכום במיכל שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 6-10 יחידות ארטישוק ירושלמי - קלוף
  • 1 שקית אפונה ירוקה מוקפאת שופרסל
  • 2 כפות סילאן שופרסל
  • 1/2 כפית קינמון שופרסל
  • 3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה משרים את הלחמנייה עד לריכוך וסוחטים.
  2. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד ליצירת מסה.
  3. מן המסה יוצרים קציצות ומניחים במקרר למשך 10 דקות.
  4. בסיר סוטאז' מניחים את שמן הזית, רצועות הבצל והארטישוק הירושלמי מערבבים ומבשלים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את הכורכום, הפלפל השחור, הכמון, המלח, הקינמון, הסילאן, האפונה והמים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות.
  7. מבשלים בכיסוי חלקי במשך כ- 35 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס