דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות בקר עם ארטישוק ירושלמי

מתכון לקציצות בקר עם ארטישוק ירושלמי ואפונה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

תבנית אפייה עגולה משומנת

קערה גדולה לערבוב

מברשת להברשת המאפה

 

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו

1 ספריי שמן

 

למלית:

1 חבילת עלי תרד שטופים ומוכנים לאכילה שופרסל - קצוץ דק

1 בצל גדול - קצוץ

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

500 גרם גבינה 5%

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל

1/2 כוס שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  3. על משטח עבודה פורסים עלה פילו, מרססים בספריי שמן ומניחים מעליו עלה נוסף.
  4. מרססים שוב ומניחים לאורך העלה את המלית.
  5. את העלים מגלגלים לאורך העלה ואז לצורת שבלול.
  6. מניחים את העלים במרכז תבנית משומנת.
  7. חוזרים על הפעולה וממשיכים את השבלול עד ליצירת שבלול גדול.
  8. טורפים את הביצה ומברישים את העלים.
  9. מפזרים מעל את השומשום.
  10. אופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.