דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות אמנון וסלמון

מתכון לקציצות דגים ברוטב

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

קולפן

 

מצרכים:

לקציצות הדג:

2 חבילות פילה דג אמנון טרי שופרסל

1 חבילת פילה דג סלמון טרי שופרסל

1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

5 שיני שום שופרסל - כתושות

1 בצל - קצוץ

1 לחמניה/מצה שהושרו במים ונסחטו

1 ביצה שופרסל

1 כפית פפריקה מתוקה שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל

 

לרוטב:

5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 גמבה אדומה מתוקה - חתוכה לרצועות

5 שיני שום שופרסל - פרוסות

1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

1 כף גדושה פפריקה מתוקה שופרסל

1 פלפל ירוק חריף - חתוך לאורכו

2+1/2 כוסות מים

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית שטוחה כורכום במיכל שופרסל

1 גזר - פרוס לרצועות דקות בעזרת קולפן

1 כפית פפריקה חריפה במיכל שופרסל

3 כפות רסק עגבניות שופרסל

 

להגשה:

חלה או לחם טרי/מצה

 

אופן ההכנה:

לקציצות הדג:

  1. בקערה משרים את הלחמניה/ המצה עד לריכוך וסוחטים.
  2. טוחנים את פילה האמנון ואת פילה הסלמון ומערבבים.
  3. מוסיפים למסת הדגים את כל יתר מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה.
  4. יוצרים כדורי קציצות מן המסה ומניחים על מגש.
  5. מכניסים לקירור למשך כ-20 דקות.

 

לרוטב:

  1. בסיר סוטאז' רחב מניחים 5 כפות שמן זית, את הגמבה האדומה ושיני השום ומערבבים במשל כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והכוסברה ומערבבים במשך כ–3 דקות.
  3. מוסיפים את המים, הגזר והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את קציצות הדגים.
  5. מבשלים בכיסוי חלקי במשך כ- 20 דקות.
  6. לאחר 20 דקות מסירים את המכסה ובזהירות מכסים את הקציצות ברוטב.
  7. מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומסרים מן האש.
  8. מגישים לצד לחם טרי או חלה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אנטי אייג'ינג

מתי מתחילים?

תכשירי האנטי אייג'ינג מסייעים בהאטה של תהליכי ההזדקנות של העור, ולכן מומלץ להתחיל להשתמש בהם עוד לפני הופעת הסימנים החיצוניים, כבר בשנות העשרים, אז מתחיל תהליך הזדקנות העור.