דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות אבוחצירה - יהודה עמר

קציצות בשר בציפוי סולת מטוגנות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5-6

אביזרים:
סיר סוטאז'
מחבת לטיגון
מעבד מזון

מצרכים:
לקציצות:
500 גרם בשר צוואר טחון אנגוס שופרסל
80 גרם שומן כבש - קצוץ
1 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה
1 בצל - קצוץ
3 כפות פירורי לחם מוזהבים שופרסל
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
1/2 כף ראס אל חנות
1/2 כפית אגוז מוסקט

לטיגון הקציצות:
1 כוס סולת חיטה שופרסל
2 ביצים שופרסל - טרופות
1/2 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל

לרוטב:
1/4 כוס שמן קנולה מזוכך שופרסל
2 כפות אריסה
4 שיני שום שופרסל - פרוסות
1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל
1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
1/2 כף כורכום טחון במיכל שופרסל
1 כוס עלי מנגולד - חלוטים וקצוצים
1 כף לימון כבוש
1 כוס מים

לרוטב הירוק- לטחון הכל במעבד מזון:
1 כוס כוסברה שופרסל
1/2 כוס שומר - קצוץ
1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1 כפית צ'ילי גרוס במיכל שופרסל

להגשה:
1 פוקאצ'ה / פיתה פרנה / לחם שטוח

אופן ההכנה:
לקציצות:
1. בקערה מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה.
2. מן המסה יוצרים קציצות שטוחות.
3. טובלים כל קציצה בביצה הטרופה ואז בסולת.

לטיגון הקציצות:
4. במחבת מניחים את שמן הקנולה ואת הקציצות ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה (כ-2 דקות).

לרוטב:
5. בסיר סוטאז' מניחים את רבע כוס שמן הקנולה, עלי המנגולד, שיני השום, הכמון, הכורכום, המלח והאריסה, מערבבים במשך כ- 2 דקות ומוסיפים את הלימון הכבוש ואת כוס המים ומביאים לרתיחה.
6. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים לרוטב את הקציצות, מבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה .

לרוטב הירוק:
7. בעזרת מעבד מזון, טוחנים יחדיו את מרכיבי הרוטב.
8. מגישים על פוקאצ'ה את הקציצות ברוטב והרוטב החריף בצד.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס