דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קסטה הינדו של דן הולנדר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגלידה קסטה הינדו עם קראמבל של דן הולנדר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 240 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

  • מיקסר
  • לקקן
  • מעבד מזון
  • 2 רינגים עגולים

 

מצרכים:

לגלידה:

  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל
  • 250 מ"ל חלב מרוכז
  • 1 כוס קוביות מנגו מוקפאות שופרסל
  • 1/2 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר – קצוץ
  • 1 לימון גדול

לקראמבל:

  • 1/4 כפית הל - טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל
  • 200 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר לבן שופרסל
  • 200 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 1/4 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

לגלידה:

  1. בקערת מיקסר מניחים את השמנת עם החלב המרוכז ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  2. את הקצפת מחלקים לשני חלקים.
  3. בקערה מניחים את קוביות המנגו והצ'ילי הכתוש וטוחנים יחדיו בעזרת מעבד מזון.
  4. מקפלים את תערובת המנגו עם חצי מהקצפת עד קבלת מרקם אחיד.
  5. ברינג מניחים את המסה עד למחצית מגובה הרינג ומעבירים להקפאה.
  6. בקערה מניחים את הלימון עם הג'ינג'ר וטוחנים בעזרת מעבד המזון.
  7. מקפלים את התערובת לתוך חצי הקצפת השני עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מקפלים לחצי המסה המוקצפת.
  9. ברינג מניחים את המסה עד למחצית מגובה הרינג ומעבירים להקפאה.
  10. לאחר הקפאה חוצים כל עיגול לחצי ומחברים בין שני החצאים.

לקראמבל:

  1. בקערה מניחים את החמאה עם הקמח, הקינמון, הסוכר, ההל והמלח ומערבבים עד ליצירת גבישים קטנים.
  2. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הקראמבל ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-10-12 דקות או עד להזהבה.
  3. בצלחת מניחים את הקראמבל, מעל את הגלידה ואז שוב קראמבל מעל ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס