קלתית צ'ילי וגספצ'יו עגבניות של ג'אנה וקוסטה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קלתית צ'ילי וגספצ'יו עגבניות של ג'אנה וקוסטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קלתית צ'ילי וגספצ'יו עגבניות של ג'אנה וקוסטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

מצרכים:

מצרכים לקלתית:

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

200 גרם קמח לבן מנופה זיפר

קורט מלח דק שופרסל

קורט סוכר לבן שופרסל

50 גרם שמנת עמידה להקצפה שופרסל

2 כפות גבינת גאודה מגוררת שופרסל

כפית גדושה זרעי כוסברה קלויים וכתושים

רבע כפית תערובת לתיבול זעתר במיכל

1 פלפל צ'ילי גרין קצוץ

לתבשיל פלפלים:

1/2 כוס שמן זית פרמיום שופרסל

כפית מלח גס שופרסל

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

מיץ מחצי לימון

5 שיני שום

כף רוטב צ'ילי מתוק שופרסל

כפית סוכר לבן שופרסל

כפית מלח גס שופרסל

לפטריות

3 יח' פטריות פורטובלו אפויות עם שמן זית (אפייה של 20 דקות) ופרוסות לפרוסות עבות

 

מצרכים לגספצ'יו צ'ילי ועגבניות צהובות:

1 צ'ילי חריף פרוס לטבעות דקות

20 עגבניות שרי צהובות ואדומות

2 עגבניות אדומות – מגי

מיץ מלימון אחד

כף קליפת לימון מגוררת

2 כפות יוגורט יווני מסורתי שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס 

3 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1 כפית סוכר לבן שופרסל

עלי פטרוזיליה לקישוט

 

לקישוט ההגשה:  צ'ילי פרוס

אופן ההכנה:

  1. להכנת הקלתית: מעבדים יחד את מרכיבי הבצק.
  2. מקררים.
  3. מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומניחים ללא הנייר בתבנית קיש, מהדקים את הקצוות.
  4. מניחים נייר אפייה ומעל משקולת של קטניות לאפייה עיוורת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 20 דקות.
  6. מוציאים מהתנור.
  7. מרוקנים את הקטנייה ומורידים את נייר האפייה.
  8. אופים עוד כ-10 דקות ב-200 מעלות.

 

  1. תבשיל פלפלים: מעבדים במעבד מזון את הפלפלים.
  2. מעבירים למחבת עם שמן זית ושאר התבלינים.
  3. מערבבים, מבשלים כ- 15 דקות ומסירים מהאש.

 

  1. הרכבה: ממלאים כחצי מגובה הקלתית בתבשיל הפלפלים, מסדרים שכבה של פטריות הפורטובלו וממלאים עד הסוף בשאר תבשיל הפלפלים.
  2. מקשטים עם צ'ילי צבעוני קצוץ ועלי קישוט.
  3. גספצ'יו צ'ילי ועגבניות: טוחנים הכל במעבד מזון, מגישים בקערה עם עלי פטרוזיליה מעל.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס