מתכון קלצונה פטריות וגבינה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קלצונה פטריות וגבינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קלצונה פטריות וגבינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

מיקסר עם וו לישה או קערה עמוקה ללישה

תבנית תנור

נייר אפיה שופרסל

מערוך

מחבת 24 ס"מ GALA HOME

 

מצרכים:

1 קילו קמח לבן שופרסל

2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר לבן שופרסל

1/2 כוס שמן זית שופרסל 

1/2 +2 כוסות מים פושרים

1 כף מלח גס שופרסל

למלית:

300 גרם גבינת גאודה מגוררת

2 בצלים גדולים קצוצים

3 כפות ממרח פסטו ירוק שופרסל

4 כפות שמן זית שופרסל 

20 פטריות שמפיניון קצוצות

1 כפית מלח גס שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל

 

להברשה:

שמן זית ומלח גס

 

להגשה:

1 חבילת לקט בסגנון איטלקי שופרסל

 

 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה או בקערה ללישה ידנית, מניחים קמח, שמרים וסוכר.

יוצרים גומה בעזרת כף ומניחים בגומה שמן זית, מים ומלח.

לשים כ- 6 דקות עד לקבלת בצק גמיש.

מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים את הבצק בקערה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

במחבת מחממים שמן זית ובצלים, מטגנים כ- 3 דקות.

מוסיפים פטריות, מלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.

מוסיפים את הגבינה לתערובת המצוננת ומערבבים.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט.

מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של תפוז.

מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה.

מורחים במרכז כל עלה כף שטוחה של פסטו.

מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני.

צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול – אפשר בעזרת מזלג ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20 דקות או עד שהבצק משחים.

מגישים לצד לקט איטלקי.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס