דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קיש פטריות

מתכון לקיש פטריות, בצל וגבינות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 6

חומרים:

לבצק:

3/4 +1 כוסות (250 גרם)

קמח שופרסל 150 גרם חמאה הולנדית שופרסל חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח שופרסל 1 ביצה 1 כף מים (לפי הצורך)

 

למלית:

4-5 כפות שמן זית שופרסל

1 בצל סגול בגודל בינוני חתוך לקוביות בינוניות

2 סלסלות פטריות (500 גרם) חתוכות לרבעים

150 גרם גבינת פטה 16% שומן מפוררת

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

½1 מיכלי שמנת מתוקה שופרסל

מלח שופרסל פלפל שחור גרוס שופרסל

3 ביצים

2 כפות קמח שופרסל

קורט אגוז מוסקט מגורר (רשות)

 

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. שמים בקערה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עם הידיים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה. אם הבצק מרגיש יבש אז מוסיפים גם את המים ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים בזמן שעובדים על המלית.

 

המלית:

  1. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתחיל להתרכך.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה במשך כ-6-4 דקות, עד שהפטריות התרככו ולא נותרו נוזלים במחבת.
  3. מורידים מהאש ומצננים.

 

הרכבת הקיש והאפייה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים את התבנית. בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ. מסירים שכבה אחת של נייר אפייה והופכים את הבצק אל תוך התבנית המשומנת.
  3. משטחים ומהדקים כך שכל שולי התבנית מכוסים בשכבה אחידה של בצק.
  4. בקערה מערבבים את הגבינות עם הפטריות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הבצק.
  5. טורפים את השמנת המתוקה עם הביצים, אגוז המוסקט (אם משתמשים) והקמח.
  6. מסדרים מעל הבצק את תערובת הפטריות והגבינות, ויוצקים מעל את תערובת השמנת והביצים. מנערים מעט את התבנית כדי שהשמנת תגיע לכל פינה.
  7. אופים כ - 45 דקות או מעט יותר עד להזהבת הבצק והתייצבות המילוי (בודקים עם מזלג כמו פשטידה).
  8. מצננים היטב לפני שפורסים ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס