דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קישואים ממולאים של אדוני

מתכון לקישואים מטוגנים ממולאים בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר סוטאז' גדול מאוד

מחבת עמוקה גדולה – מתאימה לטיגון

נייר סופג

 

מצרכים:

6 קישואים בינונים

 

למילוי:

500 גרם בשר צוואר טרי אנגוס שופרסל - טחון

1 בצל - קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה שופרסל -  קצוצה דק

1 כוס פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה שופרסל

1 ביצה שופרסל

1 כפית קינמון טחון שופרסל

1 כף כמון טחון שופרסל

1/2 כוס צנוברים קלופים שופרסל

1 כפית סודה לשתייה שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לציפוי:

2 ביצים שופרסל

1/2 כוס קמח חיטה רך שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

שמן קנולה מזוכך שופרסל – לטיגון

 

לרוטב:

6  עגבניות - פרוסות

1 כפית שום גבישי שופרסל

2 בצלים - פרוסים לפרוסות עבות

1 צרור פטרוזיליה שופרסל -  קרוע גס

2 כפות מיץ לימון שופרסל

1 כפית קינמון טחון שופרסל

1 כפית סוכר שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

למילוי:

  1. במחבת מניחים את הצנוברים וקולים עד להזהבה.
  2. בקערה מניחים את הבשר עם צרור הפטרוזיליה, הבצל הקצוץ, שיבולת השועל, הצנוברים הקלויים, הקינמון, הכמון, המלח, הפלפל השחור, הסודה לשתייה ואת הביצה ומערבבים.
  3. מעבירים את התערובת למקרר למשך שעה.
  4. שוטפים את הקישואים, חוצים כל קישוא לחצי ומרוקנים את תכולת הקישואים (כך שמתקבלים 12 חצאי קישוא מוכנים למילוי).
  5. לאחר שעה מוציאים את המלית מן המקרר וממלאים כל קישוא במלית.

 

לציפוי:

  1. בקערה מניחים את שתי הביצים וטורפים אותן.
  2. בקערה נפרדת מניחים את הקמח.
  3. טובלים כל סירת קישוא בקמח ולאחר מכן בביצים הטרופות.
  4. במחבת מחממים את שמן הקנולה, מניחים את סירות הקישואים, מטגנים עד להזהבה מוציאים מהטיגון היישר לצלחת עם נייר סופג.

 

לרוטב:

  1. בסיר גדול מניחים את שמן הזית עם בצלים הפרוסים, העגבניות, צרור הפטרוזיליה, השום הגבישי, הקינמון, הפלפל השחור, המלח, הסוכר ומיץ הלימון.
  2. מניחים מעל את סירות הקישואים המטוגנות, מכסים ומבשלים במשך כ- 30 דקות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס