מתכון לקיורטוש הונגרי ביתי - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קיורטוש הונגרי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של קיורטוש הונגרי ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 8

מצרכים

130  גרם חמאה שופרסל

חצי קילו קמח לבן שופרסל

1 ביצה שופרסל green

1 כפית תמצית וניל שופרסל

1+1/2 כוסות חלב שופרסל חמים/פושר

רבע כוס סוכר שופרסל

1 שקית סוכר וניל

כף ורבע שמרים יבשים

לציפוי
צלחת עם תערובת סוכר וקינמון

ציוד נדרש:
4-5 גלילים מקרטון של  נייר  אלומיניום/ ניילון נצמד -עטופים כל אחד בנייר אפייה

אופן ההכנה:

  1. בקערה רחבה מניחים את הקמח השמרים והסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.
  2. מניחים בגומה את החמאה הרכה, את החלב, הווניל, סוכר הוניל והביצים ולשים לבצק אחד וגמיש.
  3. מניחים בקערה מכוסה להתפחה של שעה.
  4. לאחר שעה מחלקים לעלה רחב ודק בצורה מלבנית, בעזרת גלגלת חותכים 5 רצועות ברוחב 2-3 ס״מ.
  5. מגלגלים היטב כל רצועה ומלפפים סביב הגליל לא בצמידות.
  6. לאחר הליפוף מהדקים מעט את הבצק אל הגליל בצורת לחיצת הגליל בצורה סיבובית על השיש.
  7. מברישים במעט מים ומגלגלים בצלחת שטוחה עליה תערובת של סוכר וקינמון.
  8. מניחים את הגלילים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.

 

לעוד מתכונים של קינוחים מיוחדים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס