

מתכון לקוסקוס ברוטב תבשיל בשר ושעועית לבנה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 240 דקות
- מספר מנות: 6
אביזרים:
- קערה גדולה לקוסקוס
- סיר עמוק לתבשיל
- סיר עמוק
מצרכים:
להשריה:
- 3 כוסות שעועית לבנה שופרסל
- 3 כוסות מים
לקוסקוס:
- 2 חבילות קוסקוס עבה שופרסל
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 2 כוסות מים
לתבשיל השעועית והבשר:
- 1 קילו בשר כתף טרי מוכשר אנגוס שופרסל - פרוס
- 2 כפות פפריקה מתוקה במיכל שופרסל
- 1 כף פפריקה חריפה במיכל שופרסל
- 1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
- 6 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 1/2 כף שום כתוש שופרסל
- 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
- 3 כפות רסק עגבניות שופרסל
- 2 ליטר מים
אופן ההכנה:
להשריה:
בקערה מניחים את השעועית הלבנה עם 3 כוסות המים ומעברים להשריה במקרר במשך הלילה.
לקוסקוס:
- בקערה מניחים את הקוסקוס עם המלח ושמן הקנולה.
- מוסיפים את 2 כוסות המים, מערבבים ומכסים בצלחת למשך כ- 5 דקות.
- לאחר 5 דקות, מערבבים קלות את הקוסקוס, מכסים בשנית וממתינים כ- 10 דקות נוספות.
- מסירים את הצלחת ומפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג.
- משאירים לנוח במשך כ- 2 דקות.
לתבשיל השעועית והבשר:
- בסיר עמוק מניחים את שמן הקנולה, המלח, רסק העגבניות, הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לידי רתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את השעועית המושרית, הבשר, הכמון והשום ומערבבים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ-5-7 שעות.
- מגישים על גבי הקוסקוס.
* ניתן להשתמש בסיר לחץ לשם קיצור תהליך הבישול.