דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קוסקוס ברוטב בשר ושעועית מסעדת בכור את שושי - בני ברק

מתכון לקוסקוס ברוטב תבשיל בשר ושעועית לבנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 240 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

קערה גדולה לקוסקוס

סיר עמוק לתבשיל

סיר עמוק

 

מצרכים:

להשריה:

3 כוסות שעועית לבנה שופרסל

3 כוסות מים

 

לקוסקוס:

2 חבילות קוסקוס עבה שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

2 כוסות מים

 

לתבשיל השעועית והבשר:

1 קילו בשר כתף טרי מוכשר אנגוס שופרסל - פרוס
2 כפות פפריקה מתוקה במיכל שופרסל 
1 כף פפריקה חריפה במיכל שופרסל 
1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

6 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
1/2 כף שום כתוש שופרסל
1 כף כמון טחון במיכל שופרסל

3 כפות רסק עגבניות שופרסל

2 ליטר מים

 

 

אופן ההכנה:

להשריה:

  1. בקערה מניחים את השעועית הלבנה עם 3 כוסות המים ומעברים להשריה במקרר במשך הלילה.

לקוסקוס:

  1. בקערה מניחים את הקוסקוס עם המלח ושמן הקנולה.
  2. מוסיפים את 2 כוסות המים, מערבבים ומכסים בצלחת למשך כ- 5 דקות.
  3. לאחר 5 דקות, מערבבים קלות את הקוסקוס, מכסים בשנית וממתינים כ- 10 דקות נוספות.
  4. מסירים את הצלחת ומפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג.
  5. משאירים לנוח במשך כ- 2 דקות.

לתבשיל השעועית והבשר:

  1. בסיר עמוק מניחים את שמן הקנולה, המלח, רסק העגבניות, הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים ומביאים לידי רתיחה.
  3. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את השעועית המושרית, הבשר, הכמון והשום ומערבבים. 
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ-5-7 שעות.
  5. מגישים על גבי הקוסקוס.

* ניתן להשתמש בסיר לחץ לשם קיצור תהליך הבישול.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.