מתכון קונפי בטטה עם קציצה ירוקה של ונסה ממאסטר שף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קונפי בטטה עם קציצה ירוקה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קונפי בטטה ושום עם קציצות מטוגנות של ונסה ממאסטר שף

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 2 מנות

אביזרים:

2 מחבתות

סיר

מעבד מזון

קלחת

קערות ערבוב

 

מצרכים:

לבטטה קונפי:

1 בטטה גדולה

6 שיני שום

5 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל לבן

150 מ"ל דבש אורגני green

1 כוס מים

ענף טימין

לפסטו:

1 צנצנת פסטו שופרסל

1 כף טחינה אורגנית משומשום מלא green

מיץ מחצי לימון

לקציצות:

300 גרם בשר צוואר טחון אנגוס

4 כפות פיסטוקים לא קלויים

4 כפות בזיליקום טרי

4 כפות עלי כוסברה טריים

כף בצל ירוק קצוץ

4 כפות עלי נענע

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

למעטפת הקציצה:

1 חלמון ביצה L שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 צ'ילי אדום קצוץ דק מאוד

1 כוס קמח לבן מנופה זיפר

1 כוס פירורי לחם מוזהבים שופרסל

שמן קנולה שופרסל לטיגון עמוק

להגשה:

2 כוסות אורוגולה\ רוקט

1/2 בצל אדום רצועות דקות

20 פיסטוקים קלויים

100 גרם ענבים אדומים חצויים

2 כפות שמן זית שופרסל אונליין

מיץ מחצי לימון

כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

כפית מלח דק שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבטטה: פורסים בטטה ובעזרת רינג חותכים אותה לגודל שלו. קוטר 8 ס"מ.
  2. שמים במחבת שמן זית, מוסיפים 6 שיני שום עם הקליפה, מעט מלח ומעט פלפל לבן. צורבים את הבטטה משני הצדדים עד שהיא תופסת צבע ומסירים מהאש.
  3. מחממים בסיר קטן דבש, טימין ומים על להבה נמוכה כ- 10 דקות.
  4. מחזירים את המחבת עם הבטטה לאש ומשקים אותה במי הדבש והטימין כל פעם קצת עד לבישול הבטטה ואידוי הנוזלים.
  5. להכנת הקציצות: טוחנים יחד את מרכיבי תיבול הקציצה, מחצית מערבבים עם הבשר ומחצית מערבבים עם פירורי הלחם.
  6. מערבבים בקערה את החלמון עם המלח והצ'ילי.
  7. מניחים כוס קמח בקערה.
  8. יוצרים קציצות שטוחות מעט וטובלים בקמח, בחלמון ואז בפירורי הלחם.
  9. מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה.
  10. מערבבים את הפסטו עם הטחינה והלימון.
  11. צלחות: במרכז הצלחת מניחים את הבטטת קונפי. מניחים מסביב 3 ערמות קטנות של הסלט וליד כל אחד קציצה. מעל מזלפים מהפסטו.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס