

קובה סלק - מסעדת עזורה - ירושלים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 5
אביזרים:
- סיר עמוק
- קערת ערבוב
מצרכים:
לבצק הקובה:
- 1 קילו סולת חיטה שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 2.5 כוסות מים
- 3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 100 גרם חזה עוף טרי פרימיום שופרסל - טחון
למלית:
- 500 גרם בשר צוואר טרי מוכשר אנגוס שופרסל - טחון
- 1 בצל גדול -קצוץ
- 2 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 1 כפית בהרט שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
למרק:
- 1 חבילת סלק אדום מקולף ומבושל שופרסל - חתוכים
- 4 עלי מנגולד - חתוכים גס
- 2 גבעולי סלרי שופרסל - קצוצים
- 1 לימון - סחוט
- 1 כף סוכר לבן שופרסל
- 1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
- 8 כוסות מים – לכיסוי 3/4 מגובה הסיר
אופן ההכנה:
- במחבת מניחים את שמן הקנולה עם הבשר הטחון, הבצל והתבלינים ומטגנים במשך כ-5 דקות.
- לאחר 5 דקות, מסירים מן האש ומצננים.
- בקערה מניחים את מרכיבי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק רך (ניתן להוסיף מים לפי הצורך).
- בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה.
- לוקחים כדור קטן של בצק הסולת, יוצרים גומה וממלאים בבשר.
- סוגרים לכדי כדור עגול.
- חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק ומלית הבשר.
- מנמיכים את האש ומניחים את כדורי הקובה בזהירות בתוך המרק.
- לאחר כ-5 דקות, מערבבים בעדינות את המרק ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ- 15 דקות.