דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קובה אפוי לפסח

מתכון לקובה מקמח מצה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 80 דקות
  • מספר מנות: 20

אביזרים:

קערה

מחבת רחבה

תבנית אפייה

נייר אפייה

 

מצרכים:

לבצק:

500 גרם קמח מצה

200 גרם חזה טבעוף טרי ארוז שופרסל

4 ביצים שופרסל

1+1/2 כוסות מים רותחים

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

 

למלית:

1/2 קילו בשר צוואר טרי חלק אנגוס שופרסל - טחון

1 כף בהרט שופרסל

50 גרם צנוברים קלופים שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

2 בצלים - קצוצים דק

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לסלסה:

2 כוסות עגבניות שרי פינק מרטיני שופרסל - חתוכות לרבעים

1 פלפל ירוק חריף - קצוץ

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית שום גבישי טחון במיכל שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

מיץ מחצי לימון

 

לאפייה:

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

אופן ההכנה:

למלית:

  1. במחבת מניחים את 3 כפות שמן הזית עם כל מרכיבי המלית ומטגנים במשך כ- 7 דקות.
  2. מניחים בצד להצטננות.

לבצק:

  1. בקערה מניחים את קמח המצות עם המלח ועם כוס מים רותחים ומערבבים.
  2. מוסיפים את חזה העוף, הביצים ויתר המים עד לקבלת בצק גמיש (ניתן להוסיף עוד חצי כוס לפי הצורך).
  3. לוקחים מעט מן הבצק, משטחים וממלאים במלית הבשר.
  4. סוגרים לכדי צורה מוארכת.

לאפייה:

  1. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הקובה.
  2. מברישים את הקובה בשמן הזית.
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ- 20 דקות.

לסלסה:

בקערה מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הסלסה ומגישים לצד הקובה האפוי.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס