מתכון לקדירה צמחונית חורפית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדרה צמחונית חורפית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקדירה צמחונית בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

  • סיר בישול המתאים גם לתנור

 

מצרכים:

  • 1 בטטה גדולה
  • 1 סלסלת פטריות
  • 4 גבעולי קורנית (טימין) שופרסל
  • 1 בצל
  • 50 גרם חמאה הולנדית שופרסל
  • 5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל
  • 4 כפות סילאן פרימיום שופרסל
  • 3 תפוחי אדמה
  • 100 גרם ערמונים אורגניים קלויים וקלופים גרין שופרסל
  • 6 שיני שום שופרסל
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות גזר גמדי מוקפא שופרסל
  • 1 קופסת גרגירי חומוס שלמים שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות גדולות.
  2. חותכים את הבצל לקוביות גדולות.
  3. חוצים את תפוחי האדמה, הפטריות ואת שיני השום.
  4. בסיר מניחים את שמן הזית, עלי הטימין והחמאה.
  5. כאשר החמאה נמסה, מוסיפים את הבצלים, השום והפטריות.
  6. מערבבים ומוסיפים את שאר הירקות, התבלינים, היין, הסילאן והמים.
  7. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור עם מכסה.
  8. אופים את הקדירה בתנור במשך כשעה וחצי בחום של 180 מעלות.

בתאבון!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס