קדירת חורף: אסאדו עם ירקות שורש בתנור - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת חורף

תמונה גרסת הדפסה

מתכון תבשיל אסאדו עם ירקות שורש בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 6 מנות

אביזרים:

סיר רחב לקדירה שיכול להיכנס לתנור

 

מצרכים:

1 קילו רצועות קשתית (אסאדו) טרי ארוז שופרסל

4 גזרים חתוכים לרבעים

2 גבעולי כרישה חתוכים לרבעים

8 פטריות שמפיניון שלמות

500 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות מאוד

4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים כולל הקליפה

2 כוסות יין אדום חצי יבש

5 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

2 בצלים חתוכים לקוביות

1 ראש שלם של שום

3 כפות סילאן לחיץ שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כפית קינמון

1/2 כף בהרט בשקית שופרסל

100 גרם תאנים מיובשות שופרסל חצויות

מים עד לכיסוי

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור מניחים שמן זית, בצלים כרישה, ובשר אסאדו.
  2. צורבים את הבשר מכל הצדדים תוך כדי ערבוב הבצלים ומוסיפים את הפטריות.
  3. מוסיפים את השום, התאנים.
  4. מוסיפים את מעל את הירקות, הסילאן והתבלינים.
  5. שופכים את היין ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה בכיסוי חלקי כ- 20 דקות.
  6. מסירים מהאש מוסיפים עוד כוס מים, מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לשעתיים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס