קדירת חורף: תבשיל צלעות וקטניות בתנור - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת חורף עם צלעות וקטניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון תבשיל צלעות בקר בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • מספר מנות: 5 מנות

אביזרים:

סיר לקדירה

 

מצרכים:

1 קילו נתח צלעות אנגוס שופרסל חתוך לקוביות

1 שקית לקט לקדירה שופרסל

2 בצלים גדולים קצוצים

10 שיני שום קלופות

4 כפות סילאן לחיץ שופרסל

1 כפית קינמון שופרסל

1/2 כף מלח דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

5 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

מים לכיסוי

1 כף בהרט בשקית שופרסל

1/2 כף כורכום

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס סלרי קצוץ

1 כוס כוסברה קצוצה

 

להגשה:

2 עגבניות מגי שופרסל

1 פלפל חריף ירוק

2 שיני שום שופרסל קצוצות

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מניחים שמן זית וקוביות בצל, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות הבשר. סוגרים את הבשר מכל הכיוונים תוך כדי ערבוב ומוסיפים את שיני השום, לקט הקדירה והירק.
  3. מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  4. מוספים מים עד לכיסוי של כ-3 ס"מ מעל תכולת הסיר.
  5. מביאים לרתיחה.
  6. מסירים מהאש ומעבירים בכיסוי מלא לתנור ל-2.5  שעות. מדי פעם פותחים ובודקים אם יש צורך בעוד כוס מים.
  7. להגשה: קוצצים עגבניות, שום ופלפל חריף לפי הטעם. מערבבים ומעבירים לקערה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס