דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת בשר ופריקי של אורן אסידו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקדירת בשר ופריקי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 240 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

מחבת

סיר עמוק

סיר סוטאז'

סיר בינוני

 

מצרכים:

2 קילו צלי כתף טרי מוכשר אנגוס שופרסל - חתוך לקוביות קטנות

1 כף שמן זית פרימיום שופרסל – לבשר

3 כוסות מים - לבשר

200 גרם גרגירי חומוס שופרסל - מושרים

1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל

1 פלפל צ'ילי טרי - חצוי לשניים

4 ראשי שום

2 כפות רסק עגבניות שופרסל

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל – לירקות

2 כוסות מים - לירקות

 

לתבשיל הפריקי:

1 קילו פריקי

4 בצלים - חתוכים לרצועות

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית בהרט שופרסל

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 ליטר מים

 

להגשה:

1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה מניחים כף שמן זית עם הבשר ומטגנים עד שהבשר צרוב וזהוב מכל הכיוונים.
  2. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים במשך כשעה.
  3. בסיר מניחים 4 כפות שמן זית עם התבלינים, הפלפלים, רסק העגבניות ו-2 כוסות מים, מערבבים ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את ראשי השום השלמים ומערבבים.
  5. כאשר הבשר מתרכך, מוסיפים אותו לסיר ומכסים את כל תכולת הסיר בנוזל בו התבשל הבשר.
  6. מוסיפים את גרגירי החומוס וממשיכים לבשל במשך כשעה וחצי.

לתבשיל הפריקי:

  1. בסיר הסוטאז' מניחים רבע כוס שמן זית עם הבצלים והפריקי ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים התבלינים ומטגנים במשך כ- 3 דקות על אש גבוהה.
  3. מכסים במים עד גובה של כ-2 סנטימטר מעל הפריקי ומבשלים בכיסוי מלא במשך כ-17 דקות.

להגשה:

  1. בקערה גדולה מוזגים מקדרת הבשר ומקשטים בעלי כוסברה.
  2.  בצלוחית קטנה מוזגים מתבשיל הפריקי ומגישים יחד.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס