

מתכון לקבב ביתי
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 4
חומרים (עבור 5-6 מנות):
- 1 ק"ג בשר טחון (מצלעות וצוואר אנגוס)
- 2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק
- צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- 1 חבילת פיסטוק חלבי קלוי שופרסל קצוצים דק
- 1 כפית מלח שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל
- 1 כפית בהרט שופרסל
להגשה:
- טחינה גולמית שופרסל
אופן ההכנה:
- שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הבצל, חופן פיסטוקים והתבלינים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- כדי לבדוק את התיבול - מכינים קבב ניסיון במחבת. טועמים אותו ומוסיפים לתערובת מלח או פלפל בהתאם.
- יוצרים כדורים של כ-60 גרם בערך, ומעבדים לצורת הקבב הרצויה: אפשר לשטח לצורה דומה להמבורגר, או לעצב בעזרת הידיים לצורת קבב מאורך.
- צולים על האש או במחבת פסים לוהטת 2-3 דקות מכל צד.
- מעבירים לצלחת עם עשבי תיבול שאוהבים ומזלפים מעל טחינה גולמית.
בתאבון!