דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קבב דגים עם צזיקי של סוני וענת

תמונה גרסת הדפסה

קבב דגים עם צזיקי של סוני וענת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

תבנית אפייה

נייר אפייה

מחבת

קערה ערבוב

מעבד מזון

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לקבב:

2 חבילות דג לברק שלם טרי שופרסל - טחון גס (4 פילטים)

2 חבילות דג בורי פרוס שופרסל  - טחון גס (4 פילטים)

2 כפות ממרח לימון כבוש

2 בצל ירוק - קצוץ דק

1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה דק

1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל

1 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/4 כוס עלי נענע שופרסל - קצוצים

4 כפות צנוברים קלופים שופרסל

 

לצריבת הקבב:

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

לצזיקי:

2 כפות נענע שופרסל - קצוצה

3 כפות שמיר שופרסל - קצוץ

2 כפות מיץ לימון שופרסל

2 גביעי יוגורט יווני מסורתי 10% שופרסל

3 כפות לאבנה

2 מלפפונים - מגוררים גס

1/4 כוס שמנת חמוצה

1/2 כפית מלח מטבח מעולה שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

לפוקאצ'ה:

1 קילו קמח לבן בהיר מנופה זיפר שופרסל

1/2 כפיות מלח מטבח מעולה שופרסל

2 כפות סוכר לבן שופרסל

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

2+1/2 כוסות מים - פושרים

 

לציפוי הפוקאצ'ה:

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כף מים

4 כפות עלי רוזמרין שופרסל

2 בצלים סגולים – פרוסים לרצועות דקות

2 כפות מלח מטבח מעולה שופרסל

 

 

אופן ההכנה:

לקבב:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקבב, מערבבים ולשים עד לקבלת מסה אחידה.
  2. יוצרים מן המסה קבבים שאינם גדולים אך מוארכים מעט.

לצריבת הקבב:

  1. במחבת/פלאנצ'ה מניחים את שמן הזית ומחממים מעט.
  2. מוסיפים את הקבבים וצורבים אותם משני הצדדים.

לציזיקי:

  1. בקערה מניחים את היוגורט עם הלאבנה והשמנת ומערבבים.
  2. מתבלים במלח, בפלפל השחור ובמיץ הלימון ומערבבים.
  3. מוסיפים את המלפפונים המגוררים, הנענע והשמיר ומערבבים.

לפוקאצ'ה:

  1. בקערה מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, שמן הזית והמלח.
  3. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעברים להתפחה של כשעה.
  5. לאחר שעה, על משטח מקומח מניחים את הבצק המותפח ומחלקים אותו ל-4 עד 6 חלקים.
  6. מכדררים כל חלק.
  7. על תבניות אפייה מרופדות נייר אפייה משטחים כל כדור בצק.
  8. מתפיחים את הבצק במשך כ-20 דקות נוספות.

לציפוי הפוקאצ'ה:

  1. בקערית מניחים את שמן הזית והמים ומערבבים.
  2. לאחר 20 דקות, משמנים את הבצק בתערובת שמן הזית והמים.
  3. מפזרים מעל את הבצלים הסגולים, הרוזמרין והמלח הגס.
  4. מעבירים לתנור לאפייה בחום 200 מעלות במשך כ-20 דקות.

להגשה:

  1. חותכים את הבצק למשולשים.
  2. בצלחת מניחים את הקבב לצד משולש הפוקאצ'ה ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.