דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קבב בצ'אטני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקבב ביתי בצ'אטני ותבשיל קארי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 80 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

לקארי אדום:

  • 2 בצלים גדולים - קצוצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל
  • 10 שיני שום שופרסל - קלופות
  • 1 כף משחת קארי אדום
  • 1 פלפל ירוק חריף - קצוץ
  • 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל
  • 1 כף רסק עגבניות שופרסל
  • 2 פחיות קרם קוקוס שופרסל
  • 1/2 חבילת סלט חצילים על האש שופרסל
  • 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

לסלסה פירות יבשים:

  • 1 כוס משמש מיובש מארז שופרסל - קצוץ גס
  • 1 כוס שזיפים מיובשים שופרסל - קצוצים גס
  • 1/2 כוס מיץ לימון שופרסל
  • 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כף טרגון - קצוץ
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1/2 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לצ'אטני מנגו:

  • 5 עגבניות
  • 2 פלפל חריף
  • 1 כף צ'אטני מנגו
  • 1 כף לימון כבוש - טחון
  • 1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 3 מלפפוני פאקוס קצוצים
  • 2 כפות גררת לימון
  • 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
  • 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

לקבב:

  • 1 ק"ג בשר אנטריקוט אנגוס שופרסל - טחון
  • 1 כפית קינמון שופרסל
  • 1 כפית פלפל אנגלי שלם במיכל שופרסל - טחון
  • 1 כפית אריסה
  • 1 כפית בהרט שופרסל
  • 1/2 כוס סודה
  • 1 בצל גדול - קצוץ
  • 1 כוס פטרוזיליה שופרסל – קצוצה

להגשה:

  • 2 לאפות גדולות

 

אופן ההכנה: 

לקארי אדום:

  1. בסיר רחב מניחים שמן.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך.
  3. מוסיפים את הפפריקה, השום, רסק העגבניות, הפלפל החריף והקארי ומבשלים.
  4. מוסיפים את קרם הקוקוס וממשיכים לבשל.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל.
  6. מוסיפים את סלט החציל וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.

 

לסלסת פירות יבשים:

  1. בקערה מערבבים את כל חומרי הסלסה.
  2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

 

לצ'אטני מנגו:

  1. על הגריל צורבים את העגבניות ואת הפלפל החריף וחותכים לקוביות.
  2. בקערה מערבבים את כל חומרי הצ'אטני.

 

לקבב:

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לכדי יצירת מסה.
  2. יוצרים מן המסה קציצות.
  3. על פלאנצ'ה הצולים את הקציצות עד לרמת עשייה מועדפת.

 

אופן הרכבת המנה:

  1. על הגריל מחממים לאפה.
  2. מסירים את הלאפה מן הגריל ויוצקים מתבשיל הקארי.
  3. מוסיפים את הקבב.
  4. מעל הקבב מוסיפים מן הצ'אטני ומן הסלסת פירות יבשים.
  5. מעל מפזרים כוסברה טרייה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס