

מתכון לקבב ביתי בצ'אטני ותבשיל קארי
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 80 דקות
- מספר מנות: 6
מצרכים:
לקארי אדום:
- 2 בצלים גדולים - קצוצים
- 1/2 כוס שמן קנולה לא מזוכך שופרסל
- 10 שיני שום שופרסל - קלופות
- 1 כף משחת קארי אדום
- 1 פלפל ירוק חריף - קצוץ
- 1 כף פפריקה מתוקה שופרסל
- 1 כף רסק עגבניות שופרסל
- 2 פחיות קרם קוקוס שופרסל
- 1/2 חבילת סלט חצילים על האש שופרסל
- 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
לסלסה פירות יבשים:
- 1 כוס משמש מיובש מארז שופרסל - קצוץ גס
- 1 כוס שזיפים מיובשים שופרסל - קצוצים גס
- 1/2 כוס מיץ לימון שופרסל
- 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 1 כף טרגון - קצוץ
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1/2 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
לצ'אטני מנגו:
- 5 עגבניות
- 2 פלפל חריף
- 1 כף צ'אטני מנגו
- 1 כף לימון כבוש - טחון
- 1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
- 3 מלפפוני פאקוס קצוצים
- 2 כפות גררת לימון
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
לקבב:
- 1 ק"ג בשר אנטריקוט אנגוס שופרסל - טחון
- 1 כפית קינמון שופרסל
- 1 כפית פלפל אנגלי שלם במיכל שופרסל - טחון
- 1 כפית אריסה
- 1 כפית בהרט שופרסל
- 1/2 כוס סודה
- 1 בצל גדול - קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה שופרסל – קצוצה
להגשה:
- 2 לאפות גדולות
אופן ההכנה:
לקארי אדום:
- בסיר רחב מניחים שמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך.
- מוסיפים את הפפריקה, השום, רסק העגבניות, הפלפל החריף והקארי ומבשלים.
- מוסיפים את קרם הקוקוס וממשיכים לבשל.
- מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל.
- מוסיפים את סלט החציל וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.
לסלסת פירות יבשים:
- בקערה מערבבים את כל חומרי הסלסה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
לצ'אטני מנגו:
- על הגריל צורבים את העגבניות ואת הפלפל החריף וחותכים לקוביות.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הצ'אטני.
לקבב:
- בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לכדי יצירת מסה.
- יוצרים מן המסה קציצות.
- על פלאנצ'ה הצולים את הקציצות עד לרמת עשייה מועדפת.
אופן הרכבת המנה:
- על הגריל מחממים לאפה.
- מסירים את הלאפה מן הגריל ויוצקים מתבשיל הקארי.
- מוסיפים את הקבב.
- מעל הקבב מוסיפים מן הצ'אטני ומן הסלסת פירות יבשים.
- מעל מפזרים כוסברה טרייה.
בתאבון!