מתכון לצלי אסאדו בתנור עם ענבים של עומר ועדן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צלי אסאדו בענבים של עומר ועדן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לצלי אסאדו בתנור עם ענבים של עומר ועדן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 240 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

סיר (רצוי סיר לחץ)

תבנית תנור עמוקה/סיר לתנור

 

מצרכים:

1 קילו בשר אסאדו טרי ארוז שופרסל אנגוס - חתוך לקוביות

2 כוסות ענבים אדומים           

12 תאנים מיובשות שופרסל – קצוצות

2 כפות תמר הינדי

4 כפות סילאן לחיץ שופרסל

1 בקבוק יין אדום

3 בצלים - חתוכים לקוביות

4 גזרים - חתוכים לחצאים

1/2 חבילת קורנית (טימין) שופרסל (6 גבעולים)

2 כפות רסק עגבניות שופרסל

3 גבעולי סלרי שופרסל - קצוצים

1 כף פלפל אנגלי שלם במיכל שופרסל

1 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

2 יחידות כרישה - חתוכות לחתיכות באורך 5 סנטימטר

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים את שמן הזית עם הבשר ומשחימים את הבשר מכל הצדדים (כ-3 דקות לכל צד).
  2. מוסיפים את הגזרים החצויים, הכרישה, הבצל החתוך והסלרי הקצוץ ומערבבים.
  3. מוסיפים את הפלפל האנגלי, המלח הפטרוזיליה הקצוצה וגבעולי הטימין ומערבבים.
  4. מוסיפים את הענבים, התאנים הקצוצות, התמר ההינדי, הסילאן ורסק העגבניות ומערבבים.
  5. מוסיפים את היין ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת והבשר לסיר לחץ ומבשלים במשך כשעה וחצי (אם משתמשים בסיר רגיל מבשלים במשך כשעתיים וחצי בכיסוי מלא).
  7. לאחר הבישול בסיר מכניסים את התבשיל לתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-30 דקות ללא כיסוי.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס