צ'ייסרים של שחר לוי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צ'ייסרים של שחר לוי

תמונה גרסת הדפסה

צ'ייסר סביצ'ה וצ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוייל שוקולד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

אביזרים:

סיר

קערת ערבוב

מחבת

כוסות של צ'ייסרים

 

מצרכים:

לצ'ייסר סביצ'ה:

1 פילה לברק/בס טרי נקי מעור ועצמות פרוס לפרוסות דקות

2 צנוניות פרוס לפרוסות דקיקות

חצי שומר פרוס לפרוסות דקיקות

חצי בצל פרוס לפרוסות דקיקות

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות ואח"כ מבושל

100 גרם תירס קלוי

לרוטב:

30 מ"ל אוזו

2 כפות לימון

2 כפות חומץ יין לבן גרין / חומץ אגוזים

1/2 כפית מלח דק שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את רצועות פילה הדג עם הירקות והרוטב.
  2. מוסיפים קוביות תפו"א מבושל ותירס יבש קלוי. מסדרים את התערובת שנוצרה בכוסות צ'ייסר.

 

מצרכים:

לצ'ייסר שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר פרימיום שופרסל

1 קליפת תפוז מגוררת

60 מ"ל וודקה וונגוך בטעם אספרסו/ליקר קפה

2 אגסים פרוסים לפרוסות עבות לאורכו של האגס

200 גרם סוכר לבן שופרסל

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השוקולד על באן מרי עד שהוא נמס.
  2. מוסיפים קליפת תפוז מגורדת, שוט של וונגוך אספרסו.
  3. מערבבים עד שהאלכוהול קצת מתאדה (לא לחלוטין) ונבלע בשוקולד.
  4. מחממים במחבת את הסוכר והמים עד ליצירת קרמל ומניחים בו את האגסים שיקבלו שכבת קרמל. מורידים מהאש.
  5. בכוסית צ'ייסר מוזגים מהשוקולד ומעל פרוסת אגס.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס