מתכון לפשטידת תפוחי אדמה קלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת תפוחי אדמה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

תבנית אפייה עגולה

נייר אפייה

מיקסר ידני

סיר עמוק

קערה רחבה

מברשת שימון

נייר אפייה

 

מצרכים:

5 תפוחי אדמה גורמה שופרסל - קלופים

7 ביצים שופרסל

1 כפית אבקת אפייה שופרסל

1 כף פטרוזיליה שופרסל - קצוצה דק

3 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל -  לשימון

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

מים עד לכיסוי

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מניחים את תפוחי האדמה הקלופים עם מים עד לכיסוי, מבשלים במשך כ-30 דקות ומסננים.
  2. בקערה רחבה מניחים את תפוחי האדמה המבושלים ושלוש ביצים ומקציפים.
  3. תוך כדי הקצפה, בהדרגה, מוסיפים את יתרת הביצים.
  4. תוך כדי הקצפה מוסיפים את אבקת האפייה, הפטרוזיליה והמלח.
  5. בעזרת מברשת שימון, משמנים בנדיבות תבנית אפייה עגולה מרופדת נייר אפייה.
  6. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומחממים במשך כ-7 דקות.
  7. לאחר כ-7 דקות, מוציאים את התבנית מן התנור ומעבירים את המסה לתבנית הרותחת.
  8. מחזירים את התבנית לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
  • מומלץ להגיש לצד סלט ירוק.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס