דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרניות גבינה בסיר חשמלי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחם פרנה מרוקאי ביתי במלית גבינות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:
סיר פרנה חשמלי (ניתן להשתמש גם בגריל)
מלקחיים

מצרכים:
1 חבילת קמח חיטה רך פרימיום שופרסל
1+1/5 כפות סוכר שופרסל
1+1/5 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח שולחן דק שופרסל
5 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
2 כוסות מים פושרים
1 בצל - קצוץ

למלית:
200 גרם גבינת פסטו ירוק הולנדית שופרסל
200 גרם גבינת עיזים הולנדית שופרסל

להגשה:
שמן זית פרימיום שופרסל

אופן ההכנה:
1. במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
2. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הבצל המטוגן, שמן הקנולה והמים.
3. לשים היטב ומכסים את הקערה להתפחה של כ- 30 דקות.
4. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחתיכות ומניחים על משטח מקומח.
5. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים ומניחים להתפחה נוספת במשך כ- 15 דקות.
6. בקערה מערבבים את גבינת העיזים עם גבינת הפסטו הירוק.
7. לאחר ההתפחה השנייה, פותחים מעט את הכדורים וממלאים כל כדור בגבינות.
8. סוגרים את הכדורים לצורה מוארכת מעט ומניחים בסיר פרנה חשמלי או בסיר גריל חשמלי
ולאחר כ- 3 דקות הופכים לצד השני.

* טיפ: ניתן לאפות גם בתנור – משתמשים בחלקו העליון של התנור, ואופים במצב גריל בחום של 200
מעלות. לאחר שצד אחד מקבל צבע זהוב הופכים את הפרנה על צידה השני.

*הצעת הגשה – להגיש ליד שמן זית

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס