

מתכון לפריקסה טוניסאי
- דרגת קושי: קשה
- זמן הכנה: 120 דקות
- מספר מנות: 8-6
אביזרים:
- ווק לטיגון
- מלקחיים
- נייר אפייה חתוך למלבנים בגודל של לחמנייה אישית
- מפית נייר יפה להגשה
- מחבת/סיר לטיגון עמוק
חומרים:
- 3 כוסות מים פושרים
- 1 שקית (ק"ג) קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות שמן קנולה שופרסל
- 2 כפיות שטוחות מלח שופרסל
- 3 כפות שטוחות סוכר לבן שופרסל
- לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות
לטיגון:
- שמן קנולה שופרסל
למלית:
- 2 תפוחי אדמה קלופים מבושלים וחתוכים לקוביות
- 1 קופסת ממרח פי'לפ'ל וט'ומה של ד"ר שקשוקה שופרסל
- 2 קופסאות טונה בשמן שופרסל
- סלט ירקות קצוץ
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון שופרסל - לסלט
- 5 ביצים שופרסל - קשות פרוסות לרבעים
אופן ההכנה:
- בקערה רחבה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
- יוצרים גומה ומניחים בה את השמן, המלח ו-2.5 כוסות מים פושרים.
- מתחילים ללוש ומוסיפים עוד כחצי כוס מים לפי הצורך, הבצק צריך להיות גמיש ואפילו קצת דביק. לאחר שמאחדים את כל חומרי הבצק (לישה של כ-5 דקות), משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-20 כדורים.
- מכול כדור יוצרים לחמנייה מוארכת ומניחים על נייר אפייה אישי.
- מתפיחים כ-20 דקות.
- במחבת/סיר רחב מחממים שמן עמוק, נזהרים שהשמן לא יהיה רותח ומניחים בזהירות את הלחמנייה בשמן עם נייר האפייה.
- ברגע שנייר האפייה משתחרר, שולפים אותו בעזרת מלקחיים (מומלץ לטגן 2-3 לחמניות בכל פעם עד לגמר הלחמניות).
- מטגנים משני הצדדים עד שהלחמניות מזהיבות ומניחים אותן על משטח עם נייר סופג.
(מומלץ לטגן 2-3 לחמניות בכל פעם עד לגמר הלחמניות). - בגמר הטיגון, יוצרים פתח בכל לחמנייה בעזרת סכין חדה.
למלית:
- בקערה רחבה מערבבים את ממרח הפי'לפ'ל וט'ומה של ד"ר שקשוקה, הטונה, הלימון הכבוש ואת קוביות תפוחי אדמה.
- ממלאים בכל לחמנייה סלט טונה ותפוחי אדמה, סלט ירקות וביצה קשה.
בתאבון!