דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פריקסה של הדוקטור

מתכון לפריקסה טוניסאי

  • דרגת קושי: קשה
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 8-6

אביזרים:

ווק לטיגון

מלקחיים

נייר אפייה חתוך למלבנים בגודל של לחמנייה אישית

מפית נייר יפה להגשה

מחבת/סיר לטיגון עמוק

 

חומרים:

3 כוסות מים פושרים

1 שקית (ק"ג) קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות שמן קנולה שופרסל

2 כפיות שטוחות מלח שופרסל

 3כפות שטוחות סוכר לבן שופרסל

לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות

 

לטיגון:

שמן קנולה שופרסל

 

למלית:

2 תפוחי אדמה קלופים מבושלים וחתוכים לקוביות

1 קופסת ממרח פי'לפ'ל וט'ומה של ד"ר שקשוקה שופרסל

2 קופסאות טונה בשמן שופרסל

סלט ירקות קצוץ

1/2 כפית פלפל שחור טחון שופרסל - לסלט

5 ביצים שופרסל - קשות פרוסות לרבעים

 

אופן ההכנה:

בקערה רחבה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.

יוצרים גומה ומניחים בה את השמן, המלח ו-2.5  כוסות מים פושרים.

מתחילים ללוש ומוסיפים עוד כחצי כוס מים לפי הצורך, הבצק צריך להיות גמיש ואפילו קצת דביק. לאחר שמאחדים את כל חומרי הבצק (לישה של כ-5 דקות), משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-20 כדורים.

מכול כדור יוצרים לחמנייה מוארכת ומניחים על נייר אפייה אישי.

מתפיחים כ-20 דקות. 

במחבת/סיר רחב מחממים שמן עמוק, נזהרים שהשמן לא יהיה רותח ומניחים בזהירות את הלחמנייה בשמן עם נייר האפייה.

ברגע שנייר האפייה משתחרר, שולפים אותו בעזרת מלקחיים (מומלץ לטגן 2-3 לחמניות בכל פעם עד לגמר הלחמניות).

מטגנים משני הצדדים עד שהלחמניות מזהיבות ומניחים אותן על משטח עם נייר סופג.

(מומלץ לטגן 2-3 לחמניות בכל פעם עד לגמר הלחמניות).

בגמר הטיגון, יוצרים פתח בכל לחמנייה בעזרת סכין חדה.

 

למלית:

בקערה רחבה מערבבים את ממרח הפי'לפ'ל וט'ומה של ד"ר שקשוקה, הטונה, הלימון הכבוש ואת קוביות תפוחי אדמה.

ממלאים בכל לחמנייה סלט טונה ותפוחי אדמה, סלט ירקות וביצה קשה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס