

מתכון לתבשיל פרגיות וירקות בקארי תאילנדי
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 2-3
אביזרים:
סיר עמוק
סיר קטן
תבנית אפייה
מעבד מזון / בלנדר מוט
חומרים:
לרוטב הקארי:
1 כף חמאת בוטנים טבעית גרין
1 כפית שמן זית פרמיום שופרסל
2 פלפל צ'ילי קצוץ לטבעות
1 פחית קרם קוקוס שופרסל
3 כפות מחית קארי צהוב
לתבשיל:
1 כוס דלעת חתוכה לקוביות וחלוטה 4 דקות במים רותחים
3 פרגיות פרמיום שופרסל חתוכות לקוביות
1 דלעת ערמונים חצויה מרוקנת מגרעינים
3 גבעולי בצל ירוק
1 בצל לבן קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום פרוסות
חצי ראש כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים וחלוטים 4 דקות במים רותחים
5 עלי בזיליקום
5 עלי נענע
1/2 צרור כוסברה
לאורז:
1/2 כוס אורז בסמטי זיפר שופרסל
כף שמן זית פרמיום שופרסל
כפית מלח דק שופרסל
1 כוס מים
לרוטב הלמון גראס:
1 שורש למון גראס חתוך גס
3 כפות סוכר לבן שופרסל
כוס + 2 כפות מים
אופן ההכנה:
- רוטב הלמונגראס: בקלחת קטנה מקרמלים את הסוכר עם 2 כפות מים. לאחר שנוצר קרמל.
- מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים את הלמון גראס כ-10 דקות, מסננים את הנוזל.
- לרוטב הקארי: בסיר חם עם מעט שמן פותחים את הקארי. כשהטעמים נפתחים מוסיפים פלפל צ'ילי אדום קצוץ, חמאת בוטנים ואת קרם הקוקוס ומצמצמים כשתי דקות.
- מוסיפים את נוזל למון גראס המסונן, מערבבים ומסירים מהאש.
- לתבשיל: אופים את שני חצאי דלעת הערמונים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות עד לריכוך.
- במחבת רחבה מניחים שמן זית וקוביות פרגיות, בצל ושום, מערבבים עד להזהבה כ- 6 דקות ומסירים מהאש.
- מוסיפים דלעת, כרובית, בצל ירוק קצוץ, כוסברה, בזיליקום ואת הפרגית לרוטב הקארי.
- מבשלים יחד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לצמצום נוזלים.
- בסיר מכינים אורז: מבשלים את האורז עם כף שמן זית, כוס מים רותחים וכפית מלח עם מכסה סגור.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 14 דקות.
- בצלחת עמוקה מניחים מהתבשיל, ועליו דלעת ערמונים ממולאת באורז.