פרגיות וירקות בקארי תאילנדי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרגיות וירקות בקארי תאילנדי

תמונה גרסת הדפסה

פרגיות וירקות בקארי תאילנדי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 2-3

אביזרים:

סיר עמוק

סיר קטן

תבנית אפייה

מעבד מזון / בלנדר מוט

 

חומרים:

לרוטב הקארי:

1 כף חמאת בוטנים טבעית גרין

1 כפית שמן זית פרמיום שופרסל

2 פלפל צ'ילי קצוץ לטבעות

1 פחית קרם קוקוס שופרסל

3 כפות מחית קארי צהוב

לתבשיל:

1 כוס דלעת חתוכה לקוביות וחלוטה 4 דקות במים רותחים

3 פרגיות פרמיום שופרסל חתוכות לקוביות

1 דלעת ערמונים חצויה מרוקנת מגרעינים

3 גבעולי בצל ירוק

1 בצל לבן קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

4 שיני שום פרוסות

חצי ראש כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים וחלוטים 4 דקות במים רותחים

5 עלי בזיליקום

5 עלי נענע

1/2 צרור כוסברה

לאורז:

1/2 כוס אורז בסמטי זיפר שופרסל

כף שמן זית פרמיום שופרסל

כפית מלח דק שופרסל

1 כוס מים

 

לרוטב הלמון גראס:

1 שורש למון גראס חתוך גס

3 כפות סוכר לבן שופרסל

כוס + 2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב הלמונגראס: בקלחת קטנה מקרמלים את הסוכר עם 2 כפות מים. לאחר שנוצר קרמל.
  2. מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים את הלמון גראס כ-10 דקות, מסננים את הנוזל.
  3. לרוטב הקארי: בסיר חם עם מעט שמן פותחים את הקארי. כשהטעמים נפתחים מוסיפים פלפל צ'ילי אדום קצוץ, חמאת בוטנים ואת קרם הקוקוס ומצמצמים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את נוזל למון גראס המסונן, מערבבים ומסירים מהאש.
  5. לתבשיל: אופים את שני חצאי דלעת הערמונים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות עד לריכוך.
  6. במחבת רחבה מניחים שמן זית וקוביות פרגיות, בצל ושום, מערבבים עד להזהבה כ- 6 דקות ומסירים מהאש.
  7. מוסיפים דלעת, כרובית, בצל ירוק קצוץ, כוסברה, בזיליקום ואת הפרגית לרוטב הקארי.
  8. מבשלים יחד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לצמצום נוזלים.
  9. בסיר מכינים אורז: מבשלים את האורז עם כף שמן זית, כוס מים רותחים וכפית מלח עם מכסה סגור.
  10.  מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 14 דקות.
  11.  בצלחת עמוקה מניחים מהתבשיל, ועליו דלעת ערמונים ממולאת באורז.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס