מתכון לפסטייה עוף חגיגית- שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטייה עוף

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 2 מנות

אביזרים:

מחבת גדולה

מחבת קטנה שיכולה להיכנס לתנור

 

מצרכים:

לתערובת עוף:

1/2 כוס מים

4 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל לבן קצוץ

2 בצלי שאלוט קצוצים

1 גבעול כרישה קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים

1/2 כפית זרעי שומר

1/4 כפית כמון טחון

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פפריקה

1 כפית מלח דק שופרסל

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 תפוח גרנד סמית ירוק חתוך לקוביות קטנות

3 דפי בצק פילו

תרסיס שמן זית כתית שופרסל

לתערובת שקדים:

70 גרם שקד טחון שופרסל

3 כפות אבקת סוכר שופרסל

1/2 כפית קינמון

 

לקישוט:

אבקת קינמון במיכל שופרסל 

אבקת סוכר שופרסל 

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים שמן זית, בצלים וכרישה ומטגנים בסיר עד להזהבה.
  2. מוסיפים קוביות תפוח עץ ואת חזה העוף, מלח ומטגנים עד להשחמה.
  3. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים חצי שעה על להבה נמוכה.
  4. לאחר חצי שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד לאידוי כל הנוזלים מהתבשיל.
  5. מצננים.
  6. מערבבים את השקדים עם אבקת הסוכר והקינמון.
  7. משמנים דף פילו בשמן ומניחים אותו ברינג או מחבת שיכולים להיכנס לתנור, כך שנשאר קצוות פילו מחוץ למסגרת.
  8. מפזרים מעל את תערובת השקדים.
  9. משמנים דף נוסף של פילו ומניחים מעל בצורת שתי וערב. כך גם עם הדף השלישי.
  10. מניחים את תערובת העוף על הדף השלישי, סוגרים עם קצוות הבצק שיוצאות מהרינג עד לכיסוי סופי של התערובת.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180- מעלות ל-20-25 דקות.
  12. הופכים את הפסטייה על נייר אפייה ומחזירים לתנור לעוד כ-15 דקות להזהבה של הצד השני.
  13. מגישים עם אבקת סוכר וקינמון.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס