דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטייה חגיגית

מתכון לפסטייה עוף ובשר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

כלי אפייה אישי רצוי ממתכת או כלי אפייה משפחתי מלבני

 

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו – לאחר הפשרה של לילה במקרר

1 תרסיס שמן זית כתית שופרסל

1/2 קילו פרגיות שופרסל - קצוצות

200 גרם צוואר טרי מוכשר אנגוס שופרסל

1 בצל גדול - קצוץ

1 כפית בהרט שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית קינמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1/2 כוס צנוברים קלופים שופרסל

 

לציפוי:

קינמון טחון במיכל שופרסל

2 כפות אבקת סוכר שופרסל

1/2 כוס צנוברים קלופים שופרסל - קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה מניחים את שמן הקנולה ואת הבצל ומטגנים.
  2. מוסיפים את הפרגיות, בשר הצוואר הטחון, הצנוברים והתבלינים ומערבבים עד להשחמה ומסירים מן

    האש.

  1. בקערית מניחים עלה פילו ומרססים בתרסיס שמן הזית.
  2. מניחים עלה נוסף מעל העלה המשומן, מרססים גם אותו וחותכים לקוביות ( אם משתמשים בלי אפייה

    עגול, ניתן לחתוך את העלה לצורת ריבוע כך שיכסה את קוטר התבנית העגולה).

  1. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
  2. בכלי אפייה אישיים מניחים את קוביות עליי הפילו, מוסיפים מן המלית, מניחים קוביית עלי פילו

    נוספת ומרססים שנית בתרסיס שמן הזית.

  1. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות.
  2. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות או עד להשחמה.
  3. לאחר האפייה מפזרים מעל את אבקת הסוכר, הקינמון והצנוברים ומגישים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.