דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה בסיר אחד של שי לי

מתכון לפסטה שמנת בסיר אחד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 5

אביזרים:

סיר סוטאז' גדול

 

מצרכים:

1 חבילת ספגטי שופרסל (500 גרם)

2 בטטות גדולות

2 כוסות אפונה קפואה שופרסל

1 בצל סגול בינוני - פרוס דק

1/2 כוס בזיליקום שופרסל – העלים בלבד, פרוסים לרצועות דקות

5 שיני שום שופרסל -  פרוסות דק

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

2 כפיות מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

6 כוסות מים – בטמפרטורת החדר

1/2 כוס שמנת עמידה לקצפת 38% שופרסל

50  גרם גבינת פרמז'ן שופרסל - מגוררת דק

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ומגרדים דק את הבטטות.
  2. מפשירים את האפונה.
  3. בסיר מניחים את חבילת הפסטה עם הבטטות המגורדות, האפונה, הבזיליקום, שיני השום, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית.
  4. מוסיפים את המים ומביאים לכדי רתיחה.
  5. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
  6. מורידים את הכיסוי, מערבבים ומבשלים במשך כ-7-5 דקות נוספות ומסירים מן האש.
  7. מוסיפים את גבינת הפרמז'ן המגורדת ואת השמנת המתוקה, מערבבים ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס