דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פלאפל מנצח בשני צבעים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להכנת פלאפל ביתי ירוק ואדום

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

  • מעבד מזון
  • קערת ערבוב
  • ווק לטיגון
  • כף מחוררת להוצאת הכדורים

 

מצרכים:

לפלאפל הירוק:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס ענקיים שופרסל - מושרים בקערת מים למשך הלילה
  • 3 פרוסות לחם אחיד פרוס שופרסל - מושרות במים וסחוטות
  • 6 שיני שום שופרסל - כתושות
  • 2 כפיות אבקת אפייה שופרסל
  • 1 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 1 כוס עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - מאודים
  • 1 בצל קטן - קצוץ
  • 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

לפלאפל האדום:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס ענקיים שופרסל - מושרים בקערת מים למשך הלילה
  • 2 פרוסות לחם פרוסות לחם אחיד פרוס שופרסל - מושרות במים וסחוטות
  • 6 שיני שום שופרסל - כתושות
  • 2 כפיות אבקת אפייה שופרסל
  • 1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
  • 1/2 כף גרגירי כוסברה - כתושים
  • 1 בצל קטן - קצוץ
  • 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 2 כפות פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

לטיגון עמוק :

  • 1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל

לטחינה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית שופרסל
  • 4 כפות מיץ לימון שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 1 שן שום שופרסל – כתושה
  • 1/2 כוס מים

להגשה:

  • 3 פיתות
  • סלט ירקות קצוץ
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
  • 2 כפות מיץ לימון שופרסל

 

אופן ההכנה:

לכדורי הפלאפל:

  1. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי תערובת הפלאפל הירוק וטוחנים עד לקבלת מסה מגובשת (ניתן להוסיף מים לפי הצורך) ומניחים למנוחה של כ- 20 דקות.
  2. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי תערובת הפלאפל האדום וטוחנים עד לקבלת מסה מגובשת (ניתן להוסיף מים לפי הצורך) ומניחים למנוחה של כ- 20 דקות.
  3. לאחר 20 הדקות, מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי פלאפל משני התערובות
  4. במחבת מניחים את שמן הקנולה ומחממים.
  5. מוסיפים למחבת את כדורי הפלאפל ומטגנים עד להזהבה.

 

לטחינה:

בקערה מניחים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור ושן השום הכתושה ומערבבים.

 

להגשה:

  1. מתבלים את הסלט במלח, בפלפל השחור ובמיץ הלימון.
  2. מניחים כמה כדורי פלאפל בפיתה.
  3. מזלפים מעל את הטחינה ומגישים לצד סלט ירקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס