דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פירה בטטה ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפירה בטטה ועשבי תיבול

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

סיר בישול עמוק

מסננת

מועך פירה

מחבת

 

מצרכים:

3 בטטות - גדולות וחתוכות לקוביות גדולות

1 בצל - גדול

1/2 כוס פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

4 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

1 מיכל שמנת לבישול 15% שופרסל

1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל

מים רותחים עד לכיסוי

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים את הבטטות עם מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים עם כיסוי במשך כ-25 דקות עד לריכוך.
  2. לאחר כ-25 דקות, מסננים את הבטטות מן הנוזלים ומחזירים לסיר.
  3. מוסיפים לסיר את השמנת לבישול ומבשלים על אש נמוכה.
  4. בעזרת מועך הפירה, מועכים את הבטטות וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
  5. במחבת מניחים את הבצל עם מעט שמן ומטגנים עד להזהבה.
  6. מסירים את הסיר מן האש.
  7. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, הטימין והמלח ומערבבים.
  • ניתן להפוך את המתכון לטבעוני על ידי החלפת השמנת לבישול ב-1/4 כוס שמן זית.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.