דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיצה קונוס

מתכון לפיצה קונוס

  • דרגת קושי: קשה
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

תבנית עגולה גדולה 

תבנית אפייה רחבה

10 קונוסי מתכת  

גלגלת לחיתוך

נייר כסף

 

חומרים:

 להכנת הקונוסים:

300 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל

200 גרם קמח חיטה מלא שופרסל

1/2 +1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר שופרסל

1/2 + 1 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

 

 למלית:

1 בקבוק רוטב עגבניות לפסטה עם בזיליקום שופרסל

1/2 כוס חרוזי זיתים מושחרים שופרסל

200 גרם גבינה מגוררת שופרסל

10 עגבניות שרי אורגני גרין

 

 אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את שני הקמחים עם השמרים והסוכר.
  2. יוצרים גומה ולתוכה שופכים את המים, השמן והמלח.
  3. לשים היטב לבצק אחיד ומתפיחים בקערה משומנת ומכוסה לחצי שעה.
  4. מקמחים משטח עבודה ועליו מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ.
  5. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
  6. מלפפים סביב הקונוס ומתפיחים 10 דקות.
  7. אופים במשך 20 דקות.
  8. משחררים בזהירות את קונוס המתכת מן הבצק.
  9. עוטפים תבנית עגולה בנייר כסף.
  10. נועצים את הקונוסים האפויים וממלאים ברוטב, בזיתים ובגבינה ומניחים מעל חצי עגבנית שרי.
  11. אופים כ- 7 דקות עד להמסת הגבינה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס