פיצה פרח: מתכון למאפה פיצה מבצק עלים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיצה פרח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה פיצה מבצק עלים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

  • תבנית אפייה נייר אפייה צלחת גדולה שטוחה בקוטר 26/28
  • קערית קטנה ליצירת מרכז הפרח

 

חומרים (עבור 2-4 מנות):

  • 1 חבילת בצק עלים שופרסל
  • 1/2 כוס חרוזי זית ירוקים משומרים שופרסל
  • 1/2 כוס רסק עגבניות שופרסל
  • 1 כפית אורגנו שופרסל
  • 1/2 כפית מלח שופרסל
  • 200 גרם גבינה מגוררת שופרסל
  • 1 ביצה טרופה להברשה

 

 אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערית את רסק העגבניות והתבלינים.
  2. פורסים את בצק העלים על נייר האפייה וקורצים 2 עיגולים שווים בעזרת צלחת.
  3. מניחים עיגול אחד של בצק על תבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים עליו את תערובת הרסק ומפזרים מעל זיתים ומעליהם גבינה.
  4. סוגרים בעלה שני של בצק העלים, מהדקים מעט בעזרת הידיים (בעיקר את הקצוות).
  5. מניחים במרכז העיגול קערית קטנה, לוחצים מעט ליצירת המרכז ובעזרת סכין חותכים רצועות סביב הקערית בעובי של כ- 3-4 ס"מ.
  6. מגלגלים כל רצועה לצורת בורג.
  7. מסירים את הקערית ויוצרים במרכז איקס בעזרת סכין.
  8. מברישים בביצה ומכניסים לתנור ל- 180 מעלות ל- 25-30 דקות, עד להשחמת הבצק.

 

* אם רוצים, ניתן להוסיף שום לפי הטעם.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס