

מתכון לפיצה כשרה לפסח, ללא גלוטן
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 70 דקות
- מספר מנות: 4-3
אביזרים:
- נייר אפייה
- סיר
- תבנית אפייה
- מערוך
- ניילון נצמד
מצרכים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח ללא גלוטן
- 20 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 ביצה שופרסל
- 1 כפית אבקת אפייה שופרסל
לטופינג ולרוטב:
- 1/2 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - מאודים
- 1 ביצה שופרסל
- 1 כוס קוביות עגבניות במיץ עגבניות שופרסל
- 3 שיני שום כתושות שופרסל
- 1/4 כוס עלי בזיליקום שופרסל - קצוצים
- 1 כפית סוכר לבן שופרסל
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
- 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 200 גרם גבינת הולנדית עם עגבניות וזיתים שחורים שופרסל - מגוררת
- 1/2 כוס זיתי קלמטה
אופן ההכנה:
- בסיר מניחים את המים, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים עם כף עץ ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים (רצוי בעזרת מיקסר), עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
- בסיר קטן מניחים את שמן הזית, קוביות העגבניות, השום הכתוש, עלי הבזיליקום, הסוכר, המלח והפלפה השחור ומערבבים.
- מבשלים על אש קטנה ללא כיסוי במשך כ-7 דקות ומצננים.
- על משטח מקומח או על נייר אפייה, מניחים את הבצק ומרדדים למשטח לפיצה.
- בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הבצק המשוטח.
- מוסיפים על הבצק את רוטב הפיצה.
- מפזרים את הגבינה המגוררת, עלי התרד המאודה וזיתי הקלמטה.
- במרכז הבצק שוברים ביצה.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.
בתאבון!