דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיצה לפסח

מתכון לפיצה כשרה לפסח, ללא גלוטן

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 70 דקות
  • מספר מנות: 4-3

אביזרים:

נייר אפייה

סיר

תבנית אפייה

מערוך

ניילון נצמד

 

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח ללא גלוטן

20 גרם חמאה

1 כוס מים

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 ביצה שופרסל

1 כפית אבקת אפייה שופרסל

 

לטופינג ולרוטב:

1/2 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - מאודים

1 ביצה שופרסל

1 כוס קוביות עגבניות במיץ עגבניות שופרסל

3 שיני שום כתושות שופרסל

1/4 כוס עלי בזיליקום שופרסל - קצוצים

1 כפית סוכר לבן שופרסל

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

200 גרם גבינת הולנדית עם עגבניות וזיתים שחורים שופרסל - מגוררת

1/2 כוס זיתי קלמטה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים את המים, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים עם כף עץ ומסירים מהאש.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים (רצוי בעזרת מיקסר), עד לקבלת בצק אחיד.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
  5. בסיר קטן מניחים את שמן הזית, קוביות העגבניות, השום הכתוש, עלי הבזיליקום, הסוכר, המלח והפלפה השחור ומערבבים.
  6. מבשלים על אש קטנה ללא כיסוי במשך כ-7 דקות ומצננים.
  7. על משטח מקומח או על נייר אפייה, מניחים את הבצק ומרדדים למשטח לפיצה.
  8. בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הבצק המשוטח.
  9. מוסיפים על הבצק את רוטב הפיצה.
  10. מפזרים את הגבינה המגוררת, עלי התרד המאודה וזיתי הקלמטה.
  11. במרכז הבצק שוברים ביצה.
  12. מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס