דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיצה ללא גלוטן של נסרה כחיל

מתכון לפיצה ללא גלוטן - נסרה כחיל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מיקסר עם וו לישה

ניירות אפייה

תבנית אפייה

 

מצרכים:

לבצק הפיצה:

1+3/4 כוסות קמח ללא גלוטן

1/3 כוס קמח אורז

1 כפית אבקת אפיה שופרסל

1 ביצה שופרסל

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1/2 גביע יוגורט

1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

 

למלית:

1 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - קצוצים

1 בצל - חתוך לקוביות קטנות

6 פטריות שמפיניון - פרוסות

1 כפית פלפל צ'ילי - קצוץ

1 שן שום כתושה שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף פפריקה מתוקה במיכל שופרסל

1 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

100 גרם גבינת צהובה שופרסל - מגוררת

 

לציפוי:

100 גרם גבינת צהובה שופרסל - מגוררת

1 ביצה שופרסל - טרופה

1/2 כוס שומשום שופרסל

1/2 כוס שומשום שחור

 

לסלט:

1+1/2 כוסות פטרוזיליה שופרסל - קצוצה

1/4 כוס נענע שופרסל - קצוצה

1 כוס עלי רוקט שטופים שופרסל - קצוצים

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 עגבנייה - חתוכה לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:

למלית:

  1. במחבת מניחים את שמן הזית עם הבצל הקצוץ, הפטריות, עלי התרד הקצוצים ופלפל הצ'ילי ומערבבים.
  2. מוסיפים את התבלינים והשום ומערבבים במשך כ- 4 דקות.
  3. מסירים את המלית מן האש ומצננים.

לבצק:

  1. בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים בעזרת וו הלישה (ניתן גם ללוש בצורה ידנית) עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לכדי צורת עיגול.
  3. מחוררים במזלג את הבצק ומפזרים חצי מכמות הגבינה המגוררת על כל חלק.
  4. מגלגלים את שני הצדדים מספר סיבובים ומחברים את שתי הקצוות יחד לקבלת מראה של "סירה".
  5. מניחים במרכז הסירה את המלית.

לציפוי: 

  1. מברישים את הקצוות של כל חלק בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום הלבן, השומשום השחור ויתרת הגבינה.
  2. מניחים את הפיצה בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ( ניתן להשתמש גם באבן שמוט שפוזר עליה קמח תירס למניעת הדבקות הבצק).
  3. מעבירים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות במשך כ- 15 דקות.

לסלט:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הסלט ומערבבים.
  2. מגישים לצד הפיצה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס