מתכון לפילה עוף ברוטב תפוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פילה עוף ברוטב תפוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפילה עוף בתפוז

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

  • מחבת עמוקה
  • סיר
  • קערת ערבוב

 

מצרכים:

  • 600 גרם פילה עוף טרי פרימיום שופרסל
  • 1 כוס קורנפלור שופרסל
  • 3 שיני שום שופרסל - קצוצות
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים אורגני גרין שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית צ'ילי כתוש במיכל שופרסל
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/2 כף דבש טבעי שופרסל
  • 5 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל - לטיגון
  • 2 כפות שומשום שופרסל

לאורז:

  • 3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
  • 1+1/2 כוס אורז בסמטי הודי שופרסל
  • 1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 3 כוסות מים רותחים

להגשה:

  • 1 פלפל צ'ילי - פרוס לטבעות דקיקות

 

אופן ההכנה:

לאורז:

  1. בסיר מניחים 3 כפות שמן קנולה עם האורז הבסמטי.
  2. מערבבים כדקה ומוסיפים את המלח והמים הרותחים.
  3. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות.
  4. לאחר 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך כ-10 דקות נוספות.

לעוף:

  1. בקערה מניחים את הקורנפלור עם פילה העוף, מערבבים ומנערים מעודפים.
  2. במחבת עמוקה מניחים את שמן הקנולה עם פילה העוף, ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה (כ-3 דקות מכל צד).
  3. לאחר שפילה העוף מוזהב מוסיפים את השומשום ומטגנים במשך כחצי דקה נוספת.
  4. מוסיפים את המלח, הצ'ילי הגרוס, קליפת התפוז המגוררת, חומץ האורז, השום ומיץ התפוזים.
  5. מערבבים ומביאים לכדי רתיחה.
  6. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את הדבש, מערבבים ומבשלים במשך כ- 4 דקות נוספות.
  7. מגישים על מצע של אורז לבן עם טבעות הצ'ילי הפרוס מעל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס