דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פילה סלמון וייטנאמי של ישראל אהרוני

מתכון לפילה סלמון במיסו וסויה של אהרוני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מחבת רחבה

מברשת לשימון

מלקחיים

 

מצרכים: 

לדג:

1 חבילת פילה דג סלמון טרי שופרסל (2 יחידות)

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף שמן קנולה מזוכך שופרסל - לשימון

 

לרוטב:

1 כף מיסו בהיר

1 כף דבש עם מזון מלכות פרימיום שופרסל

4 כפות מיץ לימון שופרסל

4 כפות מירין

1 כף סויה לבישול שופרסל

 

להגשה:

2 בק צ'וי - חצויים לאורכם וחלוטים

4 בצל ירוק

1/2 ליטר מי קרח

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את שני הבצלים הירוקים לפיסות של כ-8 סנטימטר.
  2. את הרצועות חותכים לרצועות דקיקות.
  3. משרים חצי שעה במי קרח עד שהם הופכים ל"תלתלים".

 

לרוטב:

בקערה מניחים את המיסו עם הדבש, מיץ הלימון, המירין והסויה ומערבבים.

 

לדג:

  1. בצלחת מניחים את הדגים ומתבלים עם המלח והפלפל השחור.
  2. בעזרת מברשת משמנים מחבת עם שמן הקנולה.
  3. כאשר השמן חם, מוסיפים למחבת את הדג וצורבים במשך כ- 5 דקות עד שהוא פריך לגמרי.
  4. הופכים את הדג בעזרת מלקחיים וצורבים אותו על שלושת צדדיו הנוספים, כדקה בכל צד.
  5. מוסיפים למחבת את הרוטב ומזגגים את הדגים.
  6. מידי פעם הופכים את הדג על שלושת צדדיו (תוך הימנעות מצד העור) עד שהרוטב מתקרמל.

 

להגשה:

  1. מניחים את הבק צ'וי החצויים והחלוטים על צלחת הגשה, עליהם מניחים את הדגים ויוצקים מעט מן הרוטב.
  2. מניחים על כל דג את תלתלי בצל ירוק ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס