דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פילה סלמון אפוי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפילה סלמון בחרדל ודבש בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 140 דקות
  • מספר מנות: 4

חומרים (עבור 3-5 מנות):

1 ק"ג פילה סלמון שופרסל (בחתיכה אחת, עם העור)

2 כפות סוכר חום גרין

2 כפות דבש שופרסל

3 כפות חרדל צרפתי שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

2 כפות רוטב סויה שופרסל

חצי כפית אבקת שום שופרסל

מלח שופרסל בנדיבות

פלפל שחור שופרסל בנדיבות

 

 אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בסיר קטן את הדבש, הסויה והסוכר חום. ממיסים אותם מעל להבה נמוכה, ואז מוסיפים את החרדל, שמן הזית ואבקת השום.
  3. מוסיפים עוד מלח/פלפל שחור לפי הטעם.
  4. מניחים את פילה הסלמון, כאשר צד העור כלפי מטה, על תבנית עם נייר אפייה.
  5. יוצקים על הסלמון את תערובת החרדל-דבש-סויה ומעסים היטב.
  6. מכניסים לתנור וצולים 18-22 דקות (תלוי בעובי הדג) עד שהדג עשוי כמעט לחלוטין (הוא ממשיך להתבשל בדקות הראשונות שאחרי ההוצאה מהתנור).
  7. מגישים למרכז השולחן יחד עם אורז ובצל ירוק חתוך גס.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תוותרי על מסכה

מסכה לשיער היא בדיוק כמו מסכה לפנים

אחת לשבוע הקדישי כמה דקות כדי להזין את השיער במסכה. תפקידה של מסיכת השיער הוא להעשיר את השיער בחומרים מזינים במינון גבוה מזה שמספקים המוצרים לשימוש יומיומי.

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.